در دنیای دیجیتال سایتها، موضوع تفاوت ساب دامین با ساب فولدر مورد بحث و بررسی قرار دارد. هر دو روش برای سازماندهی محتوای وبسایت مورد استفاده قرار میگیرند، اما با تفاوتهای زیادی همراه هستند.
اگر شما نیز در حال بررسی این مسئله هستید، این مطلب که به تفاوت بین subdomain و subdirectory میپردازد میتواند به شما کمک کند. در این مطلب به تفاوتهای اصلی، موارد قابل توجه و نکات مهمی که باید در نظر گرفته شوند، پرداخته شده است. بنابراین، بهتر است که قبل از انتخاب یک روش برای سازماندهی محتوای وبسایت خود، این مقاله را مطالعه فرمایید.
ساب فولدر چیست؟
ساب فولدر بخشی در ساختار وب سایت است که در زیر دامنه ریشه قرار دارد و محتوا با استفاده از پوشه ها سازماندهی میشود. اصطلاحات “زیر دایرکتوری” و “زیر پوشه” مترادف هستند و میتوانند به جای یکدیگر استفاده شوند.
URL ساب فولدر
در یک URL، زیر شاخه بعد از دامنه اصلی یا نام دایرکتوری ظاهر میشود. به عنوان مثال، دامنه اصلی HubSpot hubspot.com است. بنابراین، یک URL زیردایرکتوری میتواند hubspot.com/pricing یا حتی hubspot.com/pricing/sales برای طرحبندی زیردایرکتوری پیچیدهتر باشد. در زیر تصویری از یک سلسله مراتب فرعی است.
هنگام سازماندهی زیرشاخه ها، ساختاری مانند عروسک های تودرتو را در نظر بگیرید که میتوانند به طور مداوم روی هم قرار گیرند. این اجازه میدهد تا لایه هایی از زیر پوشه ها در زیر پوشه ها وجود داشته باشد که به طور بالقوه یک سلسله مراتب عمیق ایجاد میکند. با این حال، تعداد بیش از حد زیر پوشه ها میتواند چالش های سئو را ایجاد کند.
رشتههای URL طولانی و پیچیده، تجربه کاربری دشوار و مشکلات خزندههای موتورهای جستجو میتواند اثربخشی سایت شما را مختل کند. از سوی دیگر، زیرپوشههایی که به خوبی ساختار یافتهاند، میتوانند با حفظ بک لینکها، اعتبار دامنه و اتوریتی صفحه به طور نزدیک به دامنه اصلی به سئو سایت کمک کنند.
ساب دامین چیست؟
یک زیر دامنه یک تغییر سلسله مراتبی وب سایت تحت یک فهرست ریشه است، جایی که به عنوان وب سایت جداگانه خود عمل میکند و نه فقط یک پوشه در سایت اصلی. ارتباط نزدیکی با دایرکتوری ریشه برقرار میکند، اما معمولاً دارای سیستم مدیریت محتوا، قالب و ابزارهای تجزیه و تحلیل منحصر به فرد خود است.
از نظر ساختار، زیر دامنه ها در یک سلسله مراتب مسطح در سطوح بالا سازماندهی میشوند. دایرکتوری ریشه در بالا قرار دارد و زیر دامنه ها به صورت افقی در زیر آن مرتب شده اند. برخلاف زیرپوشههای درون پوشههای فرعی، زیر دامنهها همگی در یک سطح هستند و حاوی زیردامنههای تودرتو نیستند.
سئوی ساب دامین
استفاده از یک زیر دامنه برای اهداف سئو میتواند سودمند باشد، با این حال، نیاز به داشتن یک فرد یا تیم اختصاصی مسئول مدیریت آن دارد.
برخلاف زیر دایرکتوری ها، یک زیر دامنه به طور خودکار اتوریته دامنه را از دامنه اصلی به ارث نمیبرد. علاوه بر این، اگر هر زیردامنه بهعنوان یک وبسایت جداگانه قابل پرداخت برای هر نام دامنه در نظر گرفته شود، ممکن است هزینههای اضافی مرتبط با ابزارها یا اشتراکها وجود داشته باشد. با وجود این چالش ها، بررسی مزایای استفاده از یک زیر دامنه ارزشمند است.
چرا باید از ساب دامین استفاده کنیم؟
زیردامنه ها برای مشاغلی با حجم قابل توجهی از محتوایی که مدیریت آن در یک وب سایت چالش برانگیز است، توصیه میشود.
این ساختار همچنین ممکن است برای کسبوکارهایی با کمپینهای تکراری متعدد که به صفحات فرود فردی نیاز دارند، یا برای کسانی که یک پروژه مشترک با سازمان دیگری را برنامهریزی میکنند و میخواهند برندسازی را متمایز کنند، مفید باشد. به طور خلاصه، استفاده از زیر دامنه ها زمانی عملی است که نیاز تجاری واضحی برای تقسیم محتوا در یک وب سایت وجود دارد.
چه جایی باید از ساب دامین استفاده کرد؟
- بخش پشتیبانی سایت
- زبان های سایت
- بخش وبلاگ
- بخش فروشگاه اینترنتی
- رویدادها
بخش پشتیبانی سایت
خدمات پشتیبانی گاهی اوقات برای سازماندهی بهتر بهتر است از سایت اصلی جدا شوند. پارس وی دی اس را در نظر بگیرید که از my.parsvds.com به جای parsvds.com/my استفاده میکند. این کار به طور مؤثری خدمات پشتیبانی را از سایت اصلی جدا میکند و برآوردن نیازهای کاربران را به روشی ساختاریافته آسان تر میکند.
زبان های سایت
اگر به مناطق متعددی در سطح ملی و بین المللی رسیدگی میکنید یا سایت شما به زبانهای مختلفی است، استفاده از یک زیردامنه توصیه میشود.
به عنوان مثال، اگر سایت هایی به زبان های مختلف مانند آلمانی و انگلیسی دارید، منطقی تر است که به جای زیردایرکتوری ها از زیر دامنه ها استفاده کنید. Craigslist نمونه بارز وبسایتی است که از زیر دامنهها برای فهرستهای منطقهای مختلف خود مانند orangecounty.craigslist.org یا stgeorge.craigslist.org استفاده میکند.
بخش وبلاگ
یک روش رایج در میان بسیاری از شرکت ها این است که وبلاگ خود را روی یک زیر دامنه میزبانی کنند، مانند HubSpot با blog.hubspot.com. این مقاله خاص در زیر شاخه بازاریابی زیر دامنه blog.hubspot.com قرار دارد.
شرکتها ممکن است یک زیردامنه برای وبلاگ خود انتخاب کنند، اگر کمپین محتوایی قابل توجهی را برنامهریزی کرده باشند که ساختار و استراتژی رشد خود را تضمین کند. علاوه بر این، یک زیر دامنه میتواند به ایجاد یک مرجع خاص برای وبلاگ کمک کند.
بخش فروشگاه اینترنتی
سایتهایی که محصولات میفروشند میتوانند علاوه بر پیشنهادات اصلی خود، یک فروشگاه اینترنتی در یک زیر دامنه نیز داشته باشند. مثلا HubSpot این روش را با ارائه کالا در shop.hubspot.com در کنار سایت اصلی خود دنبال میکند.
رویدادها
اگر کسب و کار شما رویدادهایی برگزار میکند، ایجاد یک زیر دامنه در وب سایت خود به طور خاص برای این مناسبت ها در نظر بگیرید. این میتواند به تمایز بخش رویداد از محصولات یا خدمات اصلی شما کمک کند. نمونه ای از این مایکروسافت است که از events.microsoft.com برای تمام اطلاعات مربوط به رویداد خود استفاده میکند.
تفاوت ساب دامین با ساب فولدر
یک ساب دامین (زیر دامنه) به شما امکان میدهد انواع خاصی از محتوا را از دامنه اصلی خود جدا کنید، در حالی که یک زیر شاخه مسیری در سلسله مراتب وب سایت شما است. زیر شاخه ها سطوحی در ساختار دامنه هستند که از زیر دامنه ای که به آن تعلق دارند منشعب میشوند.
این امکان برای یک وب سایت وجود دارد که هم زیر دامنه ها و هم زیر شاخه ها را در خود جای دهد. ساب دامنه ها معمولاً در مقایسه با زیر شاخه ها، زیرپوشه های کمتری برای سازماندهی محتوا دارند. این به این دلیل است که دامنههای فرعی محتوای کمتری نسبت به دامنه ریشه با زیرپوشهها پوشش میدهند.
درک ساختار اولیه وب سایت شما هنگام تصمیم گیری بین زیر دامنه ها و زیر شاخه ها و تأثیر آنها بر سئو ضروری است.
ساب دامین و ساب فولدر چه تاثیری روی سئو دارند؟
بحثی بین کارشناسان سئو در مورد رفتار گوگل با ساب دامنه ها وجود دارد. برخی معتقدند که گوگل ممکن است یک زیر دامنه را با یک وب سایت جداگانه اشتباه بگیرد، در حالی که برخی دیگر استدلال میکنند که گوگل زیر دامنه ها را به عنوان بخشی از دامنه اصلی میشناسد.
طبق گفته گوگل، زیردامنه ها به همان روش زیردایرکتوری ها کراول و ایندکس میشوند.
جان مولر، تحلیلگر Google Webmasters Trends در ویدئویی بیان میکند که زیر دامنهها معمولاً تأثیر منفی بر رتبهبندی وبسایت ندارند. گوگل میتواند بفهمد که زیر دامنه ها به دامنه اصلی متصل هستند.
با این حال، برخی از کارشناسان پیشنهاد میکنند که زیردامنهها ممکن است اعتبار پیوندهای ورودی را با دامنه اصلی به اشتراک نگذارند، و به طور بالقوه باعث رقابت بین صفحات در کلمات کلیدی مشابه میشوند.
از سوی دیگر، زیر دامنه ها میتوانند ناوبری سایت و تجربه کاربر را بهبود بخشند و منجر به نرخ تعامل بهتر و بهبود سئو میشوند. برای شرکت هایی با اهداف چندگانه، مانند دیزنی، زیردامنه ها میتوانند برای تمایز محتوا و خدمات مفید باشند.
نتیجه گیری: ساب دامین بهتر است یا ساب فولدر
انتخاب بستگی به نیازهای خاص سایت شما دارد. زیر دامنه ها برای سازماندهی محتوای متنوع و حیاتی عالی هستند، در حالی که زیر شاخه ها برای سایت های کوچکتر با محتوای محدود به خوبی جواب میدهد.