در عصر دیجیتال، مردم برای طیف وسیعی از وظایف، از مطلع ماندن از رویدادهای جاری گرفته تا مرور دستور العمل ها و تحقیق در مورد محصولات، به اینترنت متکی هستند. با فعالیتهای آنلاین زیاد، اولویت دادن به امنیت اطلاعات شخصی خود از طریق گواهیهای SSL بسیار مهم است. با این حال، توجه به این نکته مهم است که همه گواهینامه های SSL به یک هدف عمل نمیکنند. در این مطلب به بررسی تفاوت انواع گواهینامه های ssl میپردازیم.
در بحث بعدی، انواع مختلف گواهینامه های SSL، مزایا و کاربردهای خاص آنها را عمیق تر خواهیم کرد. در پایان این کاوش، درک واضح تری خواهید داشت که کدام گواهینامه SSL برای وب سایت، وبلاگ یا سرمایه گذاری آنلاین شما مناسب تر است.
گواهی SSL دقیقا چیست و چرا اهمیت دارد؟
برای شروع درک انواع مختلف گواهینامه های SSL، درک اهمیت این اصطلاح ضروری است. SSL مخفف Secure Sockets Layer یا گاهی اوقات به عنوان امنیت لایه حمل و نقل شناخته میشود.
این یک عنصر حیاتی برای حفاظت از دامنه ها و تضمین امنیت است. SSL که در ابتدا در سال 1994 توسط Netscape معرفی شد، برای رفع نیاز روزافزون به انتقال امن داده در اینترنت توسعه یافت.
در اصل، SSL پروتکلی است که ارتباط امن بین شبکه ها را تسهیل میکند. این پروتکل تضمین میکند که هر اطلاعاتی که کاربر با یک وب سایت به اشتراک گذاشته است، مانند نام، ایمیل، جزئیات ورود به حساب کاربری، یا اطلاعات کارت اعتباری، رمزگذاری شده و محرمانه نگه داشته میشود.
چگونه میتوانید تشخیص دهید که یک وب سایت دارای گواهینامه SSL معتبر است؟
دو روش ساده برای تأیید امنیت وب سایت وجود دارد:
- URL باید با “https://” شروع شود.
- نماد قفل را در نوار آدرس بررسی کنید و روی آن کلیک کنید تا اتصال امن را تأیید کنید و اطلاعات بیشتری در مورد امنیت وب سایت جمع آوری کنید.
داشتن گواهینامه SSL برای وب سایت های تجارت الکترونیک، پورتال های ورود، بانکداری آنلاین و هر وب سایت دیگری که داده های حساس را پردازش میکند بسیار مهم است.
تفاوت بین SSL در مقابل TLS
با گسترش گفتگوی قبلی خود، بسیار مهم است که بر تفاوت های متمایز بین SSL و TLS تأکید کنیم، علیرغم اینکه این اصطلاحات اغلب به جای یکدیگر استفاده میشوند.
در ابتدا، SSL پروتکل اولیه برای ارتباطات آنلاین امن بود. با این حال، TLS در نهایت با رفع نقص های امنیتی موجود در پروتکل قدیمی جایگزین SSL شد. در حالی که TLS پیشرفته تر و امن تر در نظر گرفته میشود، SSL به دلیل اهمیت تاریخی آن رایج است.
تفاوت اساسی بین SSL و TLS در قابلیت های امنیتی آنها نهفته است. TLS به عنوان پروتکل جدیدتر، رمزگذاری برتر و محافظت بهتر در برابر تهدیدات سایبری را ارائه میدهد. امروزه، TLS پروتکل استاندارد برای مرورگرها و سرورهای مدرن است که سطح بالاتری از امنیت را برای تراکنش های آنلاین تضمین میکند.
بنابراین، توجه به این نکته مهم است که هنگام مراجعه به گواهیهای SSL در این راهنما، اساساً در مورد گواهیهای TLS که معمولاً در صنعت استفاده میشوند بحث میکنیم. با وجود انتقال به TLS، صنعت هنوز از اصطلاح SSL استفاده میکند.
پس از روشن شدن این تمایز، اجازه دهید انواع مختلف گواهینامه های SSL (TLS) موجود و اینکه چگونه میتوانند امنیت وب سایت(های) شما را افزایش دهند، بررسی کنیم.
مزایای داشتن گواهی SSL در سال 2024 چیست؟
داشتن گواهینامه SSL مزایای بی شماری دارد که یکی از مهم ترین آنها حفاظت از داده های کاربران است. به عنوان مثال، اگر یک سایت تجارت الکترونیک را با گواهی SSL اداره میکنید، جزئیات پرداخت مشتری رمزگذاری شده است و از دسترسی غیرمجاز توسط اشخاص ثالث جلوگیری میکند.
حفاظت از اطلاعات کاربر برای صاحبان وبسایت بسیار مهم است، زیرا به مشتریان اجازه میدهد بدون ترس از نقض اطلاعات، خریدی امن انجام دهند.
2. باعث اعتمادسازی بین کاربران میشود
در ادامه نکته قبل، تأکید میکنیم که کاربران چگونه ممکن است یک وب سایت امن را درک کنند. وجود نماد قفل به کاربران اطمینان میدهد که داده های آنها به طور ایمن مدیریت میشود و وب سایت حفاظت از اطلاعات آنها را در اولویت قرار میدهد.
این امر باعث ایجاد حس اعتماد و اطمینان در کاربران میشود و احتمال اینکه آنها خرید را با آگاهی از ایمن و امن بودن اطلاعات شخصی خود تکمیل کنند، افزایش میدهد.
3. به سئو کمک میکند 📈
سئو یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، با هدف افزایش دید شرکت در نتایج جستجوی ارگانیک است. این به نوبه خود، ترافیک بیشتری را به وب سایت شرکت هدایت میکند و منجر به تبدیل، مشتریان و درآمد بیشتر میشود. به عبارت ساده تر، سئوی خوب به معنای رتبه بالاتر برای صفحات وب سایت شما است.
برای محافظت از تلاش های سئوی خود، انجام اقداماتی مانند دریافت گواهینامه SSL بسیار مهم است.
انواع مختلف گواهینامه های SSL
شش نوع مختلف گواهینامه SSL وجود دارد که میتوانیم آنها را به دو دسته اصلی تقسیم کنیم:
- گواهینامه های SSL بر اساس اعتبارسنجی
- گواهینامه های SSL بر اساس تعداد دامنه ها
1. گواهینامه SSL اعتبارسنجی دامنه (DV).
گواهینامه SSL اعتبار سنجی دامنه (DV) ابتدایی ترین نوع گواهینامه SSL است. برای به دست آوردن یکی، فقط باید نشان دهید که مالک قانونی دامنه ای هستید که برای آن گواهی درخواست میکنید.
فرآیند اعتبارسنجی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تأیید ایمیل: شما باید به آدرس ایمیل مرتبط با دامنه خود (به عنوان مثال [email protected]) یا هر آدرس ایمیل فهرست شده در WHOIS دسترسی داشته باشید.
- تأیید فایل HTTP/HTTPS: باید بتوانید به سرور یا پنل میزبان خود دسترسی داشته باشید.
- تأیید DNS: این شامل ایجاد یک رکورد CNAME یا TXT در مدیر DNS شما است.
2. گواهینامه SSL اعتبار سازمانی (OV)
گواهیهای DV SSL برای وبسایتهای شخصی، وبلاگها یا سایتهای کسبوکار کوچک که اولویت اصلی رمزگذاری انتقال دادهها بدون تأیید هویت گسترده است، ایدهآل هستند. آنها سطح اولیه امنیت مورد نیاز برای حفاظت از داده ها را ارائه میدهند.
این گواهی ها برای کسب و کارها یا نهادهای آنلاینی که به دنبال افزایش اعتماد بازدیدکنندگان وب سایت خود هستند توصیه میشود. نامزدهای ایده آل شامل پلتفرم های تجارت الکترونیک، وب سایت های شرکتی و هر سایتی است که اطلاعات محرمانه مشتری را جمع آوری میکند.
3. گواهینامه SSL اعتبار سنجی (EV).
این گواهینامه بالاترین اطمینان را به بازدیدکنندگان یک وب سایت ارائه میدهد، زیرا تحت یک فرآیند اعتبارسنجی دقیق قرار گرفته است که شامل تأیید مالکیت دامنه و بررسی کامل مشروعیت قانونی و عملیاتی سازمان درخواست کننده است.
وب سایت هایی مانند موسسات مالی، غول های تجارت الکترونیک و سایر نهادهای معتبر که با اطلاعات حساس مشتری سر و کار دارند معمولاً از گواهی نامه های EV SSL استفاده میکنند.
گواهینامه های SSL بر اساس تعداد دامنه ها
1. گواهینامه SSL تک دامنه
گواهی SSL Single Domain به طور خاص برای محافظت از یک دامنه ایجاد شده است و نمیتواند برای هیچ زیردامنه دیگری استفاده شود. این گواهی ها برای افراد یا مشاغلی که یک وب سایت واحد یا یک زیر دامنه خاص را اداره میکنند مناسب است.
آنها معمولاً برای ایمن سازی الزامات اساسی امنیت وب مانند محافظت از جزئیات ورود، داده های شخصی و تراکنش های آنلاین در یک دامنه خاص استفاده میشوند.
2. گواهینامه SSL چند دامنه
گواهی SSL چند دامنه ای شما را قادر می سازد تا از نام دامنه های متعدد (از جمله زیر دامنه ها) تنها با استفاده از یک گواهی محافظت کنید. اگر چندین وب سایت را تحت نظر دارید که دامنه های مختلف را پوشش میدهند، این گزینه ایده آل برای شما خواهد بود.
3. گواهی SSL Wildcard
گواهینامه Wildcard SSL یک گواهی SSL منحصر به فرد است که برای محافظت از یک دامنه اصلی و همچنین همه زیر دامنه های آن ایجاد شده است. این بدان معناست که اگر وبسایتی با چندین سرویس، برنامه یا زیر دامنههای منطقهای دارید، گواهی Wildcard SSL میتواند اتصالات امن را برای هر یک از این زیر دامنهها به روشی ساده و مؤثر تضمین کند.
چه نوع گواهینامه ای نیاز دارم؟
انتخاب گواهینامه SSL مناسب به دلیل تنوع موجود میتواند یک کار دلهره آور باشد. برای سهولت تصمیم گیری، مهم است که عواملی مانند الزامات وب سایت، برنامه های توسعه آینده، نوع وب سایت و بودجه را در نظر بگیرید. گواهینامه های SSL یک دامنه برای وب سایت هایی با یک دامنه مناسب هستند، در حالی که گواهی های SSL چند دامنه یا Wildcard برای شرکت های چند ملیتی با دامنه های متعدد مناسب تر هستند.
علاوه بر این، نوع وبسایتی را که کار میکنید در نظر بگیرید – گواهی DV ممکن است برای وبسایتهای شخصی کافی باشد، در حالی که گواهیهای OV یا EV برای وبسایتهای با مشخصات بالا توصیه میشوند. محدودیتهای بودجه نیز باید در نظر گرفته شود، گواهیهای DV مقرون به صرفهتر هستند و گواهیهای EV به دلیل فرآیند اعتبارسنجی گرانتر هستند.
با ارزیابی دقیق این عوامل، میتوانید گواهی SSL را انتخاب کنید که به بهترین وجه با نیازهای وب سایت شما مطابقت دارد.
آیا میتوانم اصلا از گواهینامه SSL استفاده نکنم؟
بله، امکان انصراف از داشتن گواهینامه SSL وجود دارد، اما ما قویاً توصیه میکنیم که یک گواهینامه SSL داشته باشید. مزایایی که قبلا ذکر کردیم را در نظر بگیرید. اطمینان از اینکه وب سایت شما انتقال داده ایمن را ارائه میدهد باید تمرکز اصلی باشد و گواهی SSL برای این امر ضروری است.
دیدن “https” در URL شما میتواند در هنگام اشتراک گذاری اطلاعات مشتریان، اعتماد به نفس را در آنها ایجاد کند.
علاوه بر این، حفظ رتبهبندی خوب سئو میتواند یک چالش باشد و نداشتن گواهی SSL میتواند به تلاشهای شما برای رتبهبندی خوب برای کلمات کلیدی هدف آسیب برساند.
چگونه میتوانم گواهینامه SSl داشته باشم؟
شما هم میتوانید از گواهینامه ssl رایگاه ارائه شده روی هفضای میزبانی خود استفاده کنید هم میتوانید سرویس ssl پریمیوم را از پارس وی دی اس خریداری کنید و به این صورت اطمینان حاصل کنید که اطلاعات کاربران وبسایت شما امن و رمزنگاری شده است.
گواهینامه SSL اطلاعات حساس مانند رمز عبور، اطلاعات کارت اعتباری و دیگر اطلاعات مهم را از دسترس هکرها و سایر حملات مخرب محافظت میکند. از این رو، استفاده از SSL برای هر صفحه وبی که اطلاعات حساس کاربران در آن وارد میشود بسیار حیاتی است.
تمدید گواهینامه ssl چگونه است؟
انواع مختلفی از گواهینامه های SSL با تاریخ انقضای متفاوت وجود دارد که برخی از آنها تا 398 روز دوام دارند و برخی دیگر پس از 90 روز منقضی میشوند. صرف نظر از نوع گواهی که دارید، فرآیند تمدید معمولاً ساده است. در اینجا یک نمای کلی از مراحل مربوط به تمدید گواهی SSL ارائه شده است:
- یک CSR جدید برای تأیید هویت سرور خود ایجاد کنید که میتواند از طریق میزبان وب شما انجام شود.
- گواهی SSL خود را از طریق میزبان وب خود فعال کنید.
- گواهی SSL خود را از طریق ایمیل، HTTP یا روشهای تأیید اعتبار DNS تأیید کنید.
- گواهی SSL جدید خود را پس از تأیید اعتبار در وب سایت خود نصب کنید.
در حالی که فرآیندهای تمدید ممکن است بسته به میزبان وب شما متفاوت باشد، این مراحل کلی هستند که میتوانید هنگام تمدید گواهی SSL خود انجام دهید.