کنترل پنل شامل نرم افزاری تحت وب است که امکان مدیریت و تغییرات مختلف را بر روی فضای هاستینگ شما مهیا می سازد. در واقع می توان گفت Control Panel بخشی از واسط گرافیکی کاربر در ویندوز و یا لینوکس است که اجازه مشاهده و تغییر از طریق برنامه ها، در مواردی چون افزودن و پاککردن نرمافزار ها را به کاربر میدهد.
برای استفاده از این قابلیت وارد کنترول پنل سرور مجازی خود شوید و از انجا مطابق تصویر زیر Control Panel را انتخاب کنید.
کنترول پنل PARSVDS به شما اجازه میدهد تا به سادگی نرم افزارهای کاربری نظیر cPanel , Plesk , Webmin , CentOS Wen Panel و پندین نرم افزار کاربردی دیگر را بر روی سرور خود نصب کنید.
معرفی برخی نرم افزارهای موجود در Control Panel:
C panel :
سی پنل از معروف ترین و محبوب ترین کنترل پنل های تحت وب به شمار می رود که بر روی سیستم عامل لینوکس نصب و راه اندازی می گردد. (البته بر روی ویندوز نیز می تواند نصب گردد اما این کار توصیه نمی شود)
C panel کنترل کاملی را به شما در مورد عملیاتی مانند ایجاد دیتابیس، مدیریت فایل های سایت، ایجاد اکانت ایمیل و پاسخگوی خودکار ارائه می دهد همچنین دارای سه سطح ساختاری می باشد. امکانات آن در سطوح نمایندگان، مدیران و کاربر نهایی وجود دارد تا بتوانند سایت را از جهت های مختلف و از طریق مرورگرهای استاندارد کنترل کنند. علاوه بر رابط گرافیکی، سی پنل دارای خط فرمان نیز می باشد که به فروشندگان نرم افزار، سازمان های وب هاستینگ و توسعه دهندگان اجازه می دهد تا فرآیندهای مدیریتی را به شکل اتوماتیک انجام دهند.
Plesk:
پلسک محبوب ترین کنترل پنل هاستینگ بعد از سی پنل می باشد. این کنترل پنل بر روی انواع ویندوز ها قابل نصب و راه اندازی می باشد و از نظر پشتیبانی نیز ویندوز، بعد از لینوکس در رده ی دوم جای می گیرد. پلسک ورژن ها و انواع گوناگونی دارد که هر یک برای مدل خاصی از کاربری و میزبانی وب مناسب است.
این کنترل پنل دارای محیطی ساده برای مدیریت منابع سرور می باشد و بسیار کاربر پسند است. پنل پلسک دارای امکانات بسیار پیشرفته ای جهت مدیریت بر هاستینگ اختصاصی و میزبانی اشتراکی و مجازی می باشد. بسیاری از برنامه ها بر روی این سرور قابلیت تنظیم و نصب خودکار را دارند.
webmin (وبمین )یک رابط گرافیکی برای مدیریت سیستم های لینوکسی می باشد که مدیر سرور به وسیله مرورگر وب می تواند کاربران ، سرویس ها ، تنظیمات DNS ، آپاچی ، ویرایش فایل های سرور و… سرور خود را به صورت گرافیکی تحت وب(به جای وارد کردن دستورالعمل در ترمینال ssh) مدیریت کند.
توجه: در این آموزش شما تنها یکی از امکانات سرور مجازی دارای پنل مدیریتی را مشاهده کردید.امکانات دیگر را میتونید از صفحه ی آموزشپنل مدیریتی سرور مجازیمشاهده کنید
سایت پارس وی دی اس ارائه دهنده ی سرویس های هاست و سرور مجازی
2 دیدگاه