انتخاب نام دامنه اولین قدم ضروری در طراحی وب سایت است، اما این احتمال وجود دارد که شخص دیگری قبلاً مالک آن باشد. برای ادامه، باید مالک فعلی نام دامنه را مشخص کنید و در مورد خرید آن پرس و جو کنید. در این مطلب در مورد اینکه چگونه مالک دامین را شناسایی کنیم توضیحاتی را بیان میکنیم.
اغلب اوقات، افراد بدون استفاده از دامنه ها، نام دامنه را به قصد فروش دامین و بدست آوردن سود ثبت میکنند. در شرایط خاص، شما ممکن است این فرصت را داشته باشید که نه تنها نام دامنه، بلکه یک وب سایت از قبل موجود را که توسط مالک آن رها شده است، بدست آورید.
در این سناریوها آماده باشید که برای نام دامنه یک قیمت بیشتر بپردازید.
چرا نام دامنه مهم است؟
در حالی که نام دامنه های بی شماری موجود است، همه به یک اندازه ارزشمند نیستند. در حقیقت، تنها بخش کوچکی از آنها پتانسیل سودآوری را دارند.
به عنوان مثال، نام دامنه sdgfgkaweufgsdjfu.com را در نظر بگیرید. در حالی که میتواند نام وبسایت جدید شما باشد، بعید است که کسی آن را با تایپ آن در موتور جستجو پیدا کند، مگر اینکه بهطور تصادفی روی صفحهکلید ضربه بزند.
با افزایش محبوبیت کسب و کار شما، هزینه به دست آوردن یک نام دامنه مطلوب افزایش مییابد. بنابراین مهم است که یک نام دامنه را در حالی که کسب و کار شما هنوز نسبتاً ناشناخته است، ایمن کنید.
پیدا کردن نام دامنه
تعیین مالک یک وب سایت در حقیقت بسیار ساده است. چندین ابزار به صورت رایگان برای بررسی اطلاعات مالک دامنه در دسترس است.
هنگامی که شخصی یک نام دامنه را خریداری میکند، باید جزئیات تماس را ارائه دهد. این جزئیات عمومی هستند و هر کسی میتواند به آن دسترسی داشته باشد. اما روش هایی نیز برای محرمانه نگه داشتن این اطلاعات وجود دارد.
من به شدت پیشنهاد میکنم از ابزار ICANN lookup استفاده کنید، که هم رایگان و هم کارآمد است.
فقط URL وب سایت را در نوار جستجو وارد کنید و برای استفاده از ابزار، “Lookup” را بزنید.
معمولاً این ابزار اطلاعات زیر را بازیابی میکند:
- اطلاعات دامنه
- اطلاعات تماس
- اطلاعات ثبت نام
- اطلاعات DNSECC
- سرورهای معتبر
بخش اطلاعات تماس معمولاً باارزشترین بخش است زیرا نام مالک یا کسبوکار، شماره تلفن و آدرس ایمیل را ارائه میکند.
اگر مقدار قابل توجهی از اطلاعات وجود داشته باشد، این احتمال وجود دارد که مالک برای فروش آماده باشد. با این وجود، این احتمال وجود دارد که هیچ اطلاعات تماس مفیدی برای مالک در دسترس نباشد.
پس از پیدا کردن مالک دامنه، چکار کنیم؟
تعیین مالک دامنه تنها آغاز کار است. اکنون مذاکره در مورد شرایط فروش فرا میرسد. خوشبختانه، شما این گزینه را دارید که یک متخصص را استخدام کنید تا این کار را برای شما انجام دهد.
در حالی که این ممکن است هزینه های اضافی را به دنبال داشته باشد، در نهایت میتواند در هزینه شما صرفه جویی کند.
Sedo نمونهای از خدماتی است که میتواند به شما در کل فرآیند، از ارزیابی دامنه گرفته تا مدیریت انتقال و خدمت به عنوان کارگزار، کمک کند.
البته، اگر احساس راحتی میکنید که به تنهایی مذاکره کنید، ممکن است این کار را انجام دهید.
نحوه ارسال پیغام مناسب
اگر تصمیم دارید مسائل را در دستان خود بگیرید، مطمئن شوید که به طور حرفه ای به آن نگاه کنید. برداشت اولیه بسیار مهم است، بنابراین خود را جدی و واقعی در مورد خرید نام دامنه نشان دهید.
با توجه به اینکه بسیاری از مردم نسبت به ایمیل های اسپم احتیاط میکنند، مهم است که مطمئن شوید ایمیل شما معتبر و جدی به نظر میرسد.
مالک را با نام خود خطاب کنید، از استفاده از الگوهای ایمیل خودداری کنید و اطلاعات تماس و اعتبار، مانند نمایه لینکدین را ارائه دهید. از ارائه پیشنهادات در ایمیل اولیه خودداری کنید. در عوض، علاقه خود را برای کسب دامنه ابراز کنید و منتظر پاسخ آنها باشید.
. به یاد داشته باشید که همه مالکان ممکن است پذیرای فروش دامنه خود نباشند، و ضروری است که به صورت حرفه ای و صبورانه به این وضعیت برخورد کنید.
ابزار جستجوی اطلاعات دامنه جایگزین
اگر از ابزار جستجوی ICANN راضی نیستید، گزینه های دیگری برای کمک به شما در تعیین مالک دامنه وجود دارد.
WhoIs
WhoIs یک جایگزین رایگان عالی برای به دست آوردن اطلاعات جامع در مورد URL وارد شده است.
UltraTools
UltraTools عملکردهای مشابه WhoIs را ارائه میدهد و بدون هیچ هزینه ای میتوان به آنها دسترسی داشت. به سادگی آدرس وب سایت را وارد کرده و تمام سوابق مربوطه را بازیابی کنید.
جمع بندی
در نتیجه، درک اینکه صاحب یک دامنه برای صاحبان وب سایت به منظور حفظ کنترل و امنیت بر حضور آنلاین آنها بسیار مهم است.
صاحبان وبسایتها با آگاهی از نهادهای مختلف درگیر، مانند ثبتکنندگان، ثبتکنندگان و ارائهدهندگان میزبانی، میتوانند از دسترسی و اختیار لازم برای تصمیمگیری در مورد دامنه خود اطمینان حاصل کنند.
این دانش همچنین برای محافظت در برابر کلاهبرداری احتمالی یا دسترسی غیرمجاز به یک دامنه مهم است، زیرا به صاحبان وبسایت اجازه میدهد تا گامهای مناسبی برای محافظت از داراییهای آنلاین خود بردارند.
علاوه بر این، دانستن اینکه چه کسی مالک یک دامنه است میتواند به صاحبان وبسایت کمک کند تا فرآیند انتقال یا تمدید دامنه خود و همچنین حل و فصل هر گونه اختلاف احتمالی را که ممکن است ایجاد شود، انجام دهند.
صاحبان وب سایت با آشنایی با نقش نهادهای مختلف درگیر در مالکیت دامنه، میتوانند تعاملات و تراکنش های روان تری را در مدیریت هویت آنلاین خود تسهیل کنند.
به طور کلی، درک مالکیت دامنه یک مؤلفه ضروری برای اجرای موفقیت آمیز و حفظ یک وب سایت در عصر دیجیتال امروزی است.
سوالات متداول
1. چه کسی صاحب نام دامنه است؟
شخص یا نهادی که یک نام دامنه را نزد یک ثبت کننده دامنه ثبت میکند، مالک قانونی آن نام دامنه است.
2. آیا مالکیت دامنه قابل انتقال است؟
بله، مالکیت دامنه از طریق ثبت کننده دامنه از یک شخص یا نهاد به شخص دیگر قابل انتقال است. این فرآیند معمولاً شامل به روز رسانی اطلاعات ثبت دامنه است.
3. WHOIS privacy protection چیست؟
WHOIS privacy protection سرویسی است که توسط برخی از ثبت کنندگان دامنه ارائه میشود که به صاحبان دامنه اجازه میدهد اطلاعات تماس خود را خصوصی نگه دارند و از نمایش عمومی آن در پایگاه داده WHOIS جلوگیری کنند. این به محافظت از حریم خصوصی مالک و کاهش خطر هرزنامه و کلاهبرداری کمک میکند.