هاست سی پنل برای وردپرس [نحوه کار با سی پنل❤️‍]

در این مطلب به معرفی کنترل پنل محبوب سی پنل که برای مدیریت هاست وردپرس استفاده می‌شود می‌پردازیم و نحوه کار با سی پنل برای سایتهای وردپرسی را توضیح می‌دهیم. همچنین به معرفی بخش های مهم سی پنل از جمله ابزار نصب کننده وردپرس، فایل منیجر، FTP و بخش ایمیل، گواهینامه SSL، دیتابیس و سابدامین می‌پردازیم. در ادامه با پارس وی پی اس همراه باشید.

هاست سی پنل برای وردپرس
هاست سی پنل برای وردپرس

سی پنل، یک داشبورد حرفه ای است که در اکثر هاستینگ ها استفاده می شود و امکان مدیریت هاست را به کاربران می دهد. مدیران سایتها می توانند وب سایت وردپرسی خود، حسابهای ایمیل، دامنه ها، دیتابیس ها و موارد دیگر را بدون داشتن اطلاعات فنی مدیریت کنند.

در واقع، مدیر سایت با تسلط داشتن به کنترل پنل هاست سی پنل خیلی راحتتر می تواند سایت خود را مدیریت کند. پس وقت گذاشتن برای آموزش کامل سی پنل باعث ایجاد درک عمیق از سی پنل و به تبع آن آسانی مدیریت سایت را به همراه دارد، پس ازشش را دارد که برای آموزش سی پنل وقت بگذارید.

چرا سی پنل بهترین هاست وردپرس است؟

در گذشته برای مدیریت فضای میزبانی سایت، نیاز به داشتن اطلاعات فنی و تخصصی بود و مدیریت فضای میزبانی سایت کاری پیچیده و تخصصی بود و این طبیعتا این تخصص را هر کسی نداشت. پس به یک راهکار کاربرپسند و آسان برای مدیریت فضای هاست نیاز بود، برای پاسخ دادن به این نیاز، کنترل پنل سی پنل تولید شد.

به دلیل محبوبیت زیاد سی پنل، این کنترل پنل به یک برنامه کاربردی برای مدیریت فضای میزبانی تبدیل شده است.

بنابراین چه از وردپرس استفاده کنید و چه از سیستم های مدیریت محتوای دیگر یا کدهای اختصاصی، در هر حال با داشتن سی پنل می توانید به صورت حرفه ای و صرفنظر از نوع وبسرور به آسانی فضای میزبانی خود را مدیریت کنید.

داشبورد سی پنل چگونه است؟

سی پپنل دارای قالبهای مختلفی است و معمولا اکثر هاستینگها از قالب پیش فرض سی پنل که در عکس زیر ملاحظه می کنید استفاده می کنند.

هاست سی پنل برای وردپرس
هاست سی پنل برای وردپرس

همانطور که در عکس فوق مشاهده می کنید، بخش های مختلف سی پنل دارای آیکون و عنوان می باشند که به بخش مورد نظر لینک داده شده اند. و در بخش سایدبار هم میتوانید اطلاعاتی از پنل میزبانی خود مشاهده کنید.

آیا همه هاستهای وردپرس، بر روی سی پنل هستند؟

خیر، تنها کنترل پنل نیست بلکه سی پنل محبوبترین کنترل برای مدیریت فضای میزبانی می باشد. برخی شرکتهای هاستینگ کنترل پنل سفارشی شبیه به سی پنل دارد. اگر نمی‌دانید هاستینگ شما از چه کنترل پنلی استفاده می کند می توانید از آنها بپرسید

آیا برای استفاده از وردپرس نیازمند سی پنل هستیم؟

سی پنل یک نرم افزار مدیریت سرور می باشد در حالی که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا می باشد که با آن می توانید صفحات سایت خود را تولید کنید.

برای اینکه سایت شما آنلاین باشد یعنی کاربران از طریق اینترنت بتوانند به سایت شما دسترسی داشته باشند شما نیاز به راه اندازی یک سایت وردپرسی دارید و به یک فضای میزبانی برای میزبانی فایل های سایت خود نیاز دارید. اگر این دو را با هم نداشته باشید سایت شما برای عموم کاربران در فضای اینترنت قابل مشاهده نخواهد بود.

چون که سرور به اینترنت متصل است و هر کسی که به اینترنت متصل باشد می تواند درخواست مشاهده سایت شما را داشته باشد.

مدیریت میزبانی سایت و نرم افزارهای مربوط به سرور نیازمند داشتن اطلاعات فنی مثلاً کار با command line است. اینجاست که سی پنل به کمک ما می آید و با یک محیط گرافیکی و کاربرپسند میتوانید فضای میزبانی سایت خود را به راحتی و بدون داشتن اطلاعات فنی پیچیده مدیریت کنید.

وردپرس را می توان یک سیستم مدیریت محتوای مبتنی بر دیتابیس دانست که با آن میتوان به آسانی محتواهای مد نظرتان را در سایت اضافه، حذف یا ویرایش کنید، بدون حتی 1خط کدنویسی. همچنین شما قادر خواهید بود به راحتی پستهای جدید، برگه های جدید، عکس و فیلم و موارد دیگر را در سایت خود ایجاد کنید.

ترکیب وردپرس و سی پنل برای مدیریت یک سایت برای افرادی که یک خط کدنویسی هم بلد نیستند مفید باشد. وردپرس به شما کمک میکند که یک سایت یا وبلاگ تولید کنید و سی پنل برای مدیریت آن کمک بسزایی میکند.

چطور وارد سی پنل وردپرس شویم؟

معمولا پس از خرید پلن هاست مورد نظرتان در سایت هاستینگ، یک ایمیل حای اطلاعات هاست شما توسط هاستینگ برایتان ایمیل می شود که در آن لینک سی پنل و یوزر پسورد برای ورود به سی پنل وردپرس وجود دارد.

اگر همچین ایمیلی دریافت نکردید یا برایتان ارسال نشد، مشکلی نیست. اگر لینک وورد به سی پنل را نمی دانید، کافی است عدد 2082 یا 2083 را به آخر دامین خود اضافه کنید و در مرورگر اجرا کنید.

اگر دامنه شما دارای SSl می باشد از 2083 استفاده کنید ولی اگر SSL ندارد از 2082 استفاده کنید.

مثال:

https://mywebsite.ir:2083

http://mywebsite.ir:2082

ورود به سی پنل
ورود به سی پنل

سپس برای دریافت اطلاعات یوزر و پسورد سی پنل می توانید به هاستینگ خود تیکت بدهید.

با سی پنل چه کاهایی می توان انجام داد؟

پس از ورود به سی پنل، شما امکانات زیادی را مشاهده می کنید که از طریق داشبورد سی پنل به آنها دسترسی پیدا میکنید.

نصب وردپرس از طریق هاست سی پنل:

یه راه هست ساده وجود دارد که نیازی نخواهید داشت که  وردپرس را بصورت دستی نصب کنید. وردپرس را دانلود کنید و از طریق سی پنل آن را نصب کنید. با این کار ساده می توانید وردپرس را بالا بیاورید و بر روی دامین خود اجرا کنید.

برای اینکار وارد داشبورد سی پنل خود شوید و از بخش Aps روی گزینه Softaculous Apps Installer کلیک کنید.

کترل پنل سی پنل
کترل پنل سی پنل

بسته به شرکت هاستینگ، ممکن است بجای Softaculous Apps Installer گزینه Installatron  یا QuickInstall را مشاهده کنید. با کلیک روی آن وارد صفحه مربوطه می‌شوید که همه این ابزارها در واقع یکی هستند و با 1 کلیک می توانید از طریق آنها وردپرس را در سی پنل نصب کنید.

اگر هیچ کدام یک از این ابزارهای نصب کننده وردپرس وجود نداشت می توانید از هاستینگ خود کمک بگیرید.

پس از کلیک روی Softaculous Installer گزینه های نرم افزاری که می‌توانید روی سی پنل نصب کنید را مشاهده می کنید. گزینه های وردپرس، جوملا، دروپال، پرستاشاپ و غیره را میتوانید ببینید که با 1 کلیک می توانید نرم افزار مورد نظرتان را نصب کنید.

برای نصب وردپرس، بر روی آیکونی که در عکس مشخص شده است کلیک کنید.

در صفحه بعد، دامنه ای را که می‌خواهید وردپرس در آن دامین نصب شود را انتخاب کنید، که هم می‌توانید دامین اصلی و یا زیردامنه مورد نظرتان را انتخاب کنید.

نصب وردپرس در سی پنل
نصب وردپرس در سی پنل

در این مثال، ما وردپرس را روی سابدامین نصب میکنیم. پس از انتخاب لینک نصب، صفحه را به سمت پایین اسکرول کنید.  در بخش Email installation details to ایمیل خود را وارد کنید و سپس روی دکمه install کلیک کنید.

نصب وردپرس در سی پنل
نصب وردپرس در سی پنل

پس از کلیک بر روی دکمه install ، عملیات نصب وردپرس شروع می‌شود و پس از چند لحظه اگر عملیات نصب با موفقیت انجام شد پیغام وردپرس با موفقیت نصب شد برای شما نمایش داده می‌شود. ضمناً لینک صفحه لاگین به وردپرسی که به تازگی نصب کرده اید به شما نمایش داده می شود.

نصب ssl در سی پنل

نصب گواهینامه SSL روی دامین

ایجاد ssl در سی پنل
ایجاد ssl در سی پنل

نصب گواهینامه SSL نه تنها باعث افزایش امنیت سایت شما می شود بلکه یک فاکتور موثر در افزایش رتبه سایت شما در موتورهای جستجو بخصوص گوگل خواهد بود.

از طریق داشبورد سی پنل می توانید گواهینامه SSL را روی دامنه خود نصب کنید. پروسه نصب گواهینامه SSL روی هاستینگهای مختلف ممکن است متفاوت باشد. بعضی هاستینگها بصورت یپش فرص این گزینه را روی سرویس های میزبانی خود فعال می کنند ولی بعضی هاستینگها هم با پرداخت هزینه این گزینه را فعال می‌کنند.

مطلب مرتبط: فعالسازی SSL

آپلود و حذف فایل از طریق فایل منیجر سی پنل

در سی پنل، یک ماژول مدیریت فایل (file manager) وجود دارد که با آن می‌توانید فایل های مورد نظرتان را بدون نیاز به نرم افزار ftp حذف یا آپلود کنید. علاوه بر مدیریت فایلها، شما می‌توانید بکاپ بگیرید، فضای دیسک را مدیریت کنید و بسیاری کارهای دیگر، آن هم به لطفا وجود بخش cPanel backup wizard در سی پنل.

ایجاد حساب ایمیل در سی پنل:

ساختن ایمیل در سی پنل
ساختن ایمیل در سی پنل

اگر قصد دارید یک حساب ایمیل سفارشی تحت دامنه خود داشته باشید، آسانترین راه استفاده از سی پنل می‌باشد.

ایمیل سفارشی روی دامنه شما شبیه به این است:  [email protected]

در این بخش گزینه های بیشتری مانند، ایجاد پاسخگوی خودکار ایمیل، محافظت از اسپم، و فوروارد ایمیل وجود دارد.

برای دسترسی به حساب کاربری ایمیل خود در سی پنل می‌توانید به بخش Webmail سی پنل مراجعه کنید.

دسترسی به دیتابیس mysql سایت

دیتابیس در سی پنل
دیتابیس در سی پنل

وردپرس یک سیستم دیتابیس مجور است. به همین جهت ممکن است هر از چندگاهی نیاز به اصلاح یا ویرایس دیتابیس سایت خود داشته باشید. خوشبختانه امکان دسترسی به دیتابیس وردپرس از طریق سی پنل وجود دارد.

ایجاد کانکشن FTP

برای دسترسی به فایلهای سایت ، دو راه وجود دارد:

1- از طریق فایل منیجر سی پنل

2- ساخت کانکشن

اگر FTP را ترجیح می‌دهید، اول باید یک حساب FTP ایجاد کنید. که اینکار را مستقیماً از طریق داشبورد سی پنل انجام دهید.

پس از ایجاد حساب کاربری FTP مجوز (credentials) لاگین در حساب FTP برای شما صادر می شود. با مجوز لاگین می توانید فایلهای وردپرس مورد نظر خود را حذف/اضافه یا ویرایش کنید.

ایجاد ساب‌دامین

سابدامین، در واقع امکان راه اندازی چند وبسایت را بدون نیاز به خرید دامین‌های متعدد به شما می‌دهد.

سابدامین می‌تواند چیزی شبیه به این باشد: https://subdomain.mywebsite.ir

جمع بندی

سی پنل یک پلتفرم فوق العاده برای مدیریت هاست وردپرس می باشد. اکثر هاستینگها هم از سی پنل استفاده می‌کنند و برخی دیگر هم ترجیح می‌دهند از یک کنترل پنل سفارشی دیگر استفاده کنند.

در این مقاله، به معرفی پرکاربردترین ابزارهای سی پنل و نحوه نصب وردپرس بر روی هاست سی پنل پرداختیم

منبع: fixrunner.com

اگر سوالی در خصوص سی پنل داشتید می توانید در بخش نظرات در پایین همین مطلب برای ما ارسال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا