کنترل پنل هاست

راهنمای انتخاب هاست اشتراکی یا هاست اختصاصی

امروزه داشتن وب‌سایت بسیار رایج‌ است و معمولا هر کسب‌و‌کاری برای معرفی و ارائه محصول خود در محیط آنلاین از چنین راه‌حلی استفاده می‌کند.

اما تمام سایت‌های اینترنتی برای فعالیت به هاست نیاز دارند که از محتویات سایت میزبانی می‌کند. هاست‌ها در مقایسه با گذشته کیفیت به مراتب بهتری پیدا کرده‌اند اما همچنان به چهار نوع تقسیم می‌شوند که عبارتند از: هاست اختصاصی، هاست اشتراکی، VPS و هاست ابری که متداول‌ترین آن‌ها هاست اختصاصی و هاست اشتراکی است.

شما به عنوان کاربر ممکن است ندانید از بین هاست اشتراکی یا سرور اختصاصی کدام‌یک را انتخاب کند؛ زیرا احتمالا تفاوت آن‌ها برایتان مشخص نیست. از طرفی همان‌طور که می‌دانید انتخاب یک هاست اشتباه باعث می‌شود وب‌سایت شما عملکرد خوبی نداشته باشد.

بنابراین، این مطلب را به توضیح اطلاعاتی در مورد تفاوت هاست اشتراکی و سرور اختصاصی، ویژگی‌ها، مزایا و معایب این دو نوع هاست قرار دادیم و با ارائه نکات مهم به انتخاب درست هاست کمک می‌کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

هاست اشتراکی چیست

هاست اشتراکی چیست

در هاست اشتراکی، یک سرور به ‌تنهایی از هزاران وب‌سایت دیگر پشتیبانی می‌کند. یعنی همان سرور، وظیفه ذخیره و مدیریت همزمان چند وب‌سایت را دارد.

با کاهش هزینه سخت افزار، این نوع هاست از هاست اختصاصی ارزان‌تر است. قیمت هاست اشتراکی ماهانه بین 2 تا 100 دلار آمریکا است. هر چقدر قیمت هاست اشتراکی بالا‌تر باشد، خدمات دریافت شده بهتر خواهد بود.

مزایای هاست اشتراکی

هاست اشتراکی مزایایی دارد که در زیر به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

قیمت پایین

مزیت اصلی این نوع هاست، قیمت پایین آن است تا انتخاب اول وب‌مسترهای معمولی، شرکت‌های کوچک و وبلاگ‌نویسان باشد.

پشتیبانی مناسب

یکی دیگر از مزیت‌های هاست اشتراکی این است که شرکت طرف قرار داد مسئولیت نگهداری، پشتیبانی و عملکرد صحیح سرور را به عهده می‌گیرد. همچنین از طریق چت یا فرستادن ایمیل از کاربر پشتیبانی و کاربر تنها وب‌سایت را بارگذاری می‌کند.

معایب هاست اشتراکی

هاست اشتراکی نیز، مانند هر راه‌حل آنلاین دیگری معایبی دارد که در زیر به تعداد از آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

داشتن محدودیت

مهمترین عیب این سرویس، محدودیت‌های آن است. زیرا وب‌سایت شما می‌تواند تنها از بخشی از منابع سرور استفاده کند تا وب‌سایت‌های دیگر نیز حافظه، فضای دیسک و قدرت پردازش لازم را در اختیار داشته باشند.

به‌طور کلی، همزمان ممکن است ده‌ها وب‌سایت از هاست اشتراکی استفاده ‌کنند. در نتیجه سرعت وب‌سایت شما در حد بهینه نخواهد بود.

به همین علت، وب‌سایت‌هایی که کاربران بیشتری دارند کمتر به فکر استفاده از هاست اشتراکی می‌افتند، زیرا به منابع سرور بیشتری نیاز دارند.

از طرفی از بین هاست اشتراکی یا سرور اختصاصی، نوع اول به علت محدودیت در منابع سرور، نمی‌تواند گزینه مناسبی برای پروژه‌هایی مانند تجارت الکترونیک باشد که در آن‌ها سرعت لود بالا و مسائل دیگر اهمیت بالایی دارند.

اشتراک گذاری IP

اشتراک گذاری IP

یکی از مشکلات این نوع هاست نداشتن IP منحصر به‌فرد است. همان‌طور که می‌دانید هر سرور IP خاص خود را دارد.

اما هاست اشتراکی IP خود را با وب‌سایت‌های دیگر به اشتراک می‌گذارد، در نتیجه ممکن است باعث مشکل شود. اگر وب‌سایتی کار مجرمانه انجام دهد، ممکن است IP شما نیز در لیست سیاه قرار گیرد.

یکی از فواید هاست اختصاصی پارس وی دی اس امکان فعالسازی آی پی اختصاصی میباشد

هاست اختصاصی

همان‌طور که از نام هاست اختصاصی پیدا است، این نوع سرور به شکل خصوصی در اختیار وب‌سایت یک شرکت قرار می‌گیرد و در نتیجه باعث برتری آن در مقایسه با هاست اشتراکی می‌شود. ویژگی مهم این سرور، در دسترس بودن آن برای تنها یک کاربر است و کاربر دیگری نمی‌تواند از آن استفاده کند.

همچنین با هاست اختصاصی شما می‌دانید که از چه منابعی دارید استفاده می‌کنید و براساس نیاز‌های خود، آن‌ها را مدیریت می‌کنید.

زمان انتخاب سرور اختصاصی باید به روش‌های مختلف استفاده از آن دقت کنید که عبارتند از:

  • نصب در محل: هاست اختصاصی ممکن است انتخاب پر هزینه‌ای باشد. سازمان‌هایی که می‌خواهند این نوع سرور را در محل شرکت خود نصب کنند باید از متخصصان رشته IT کمک بگیرند. کاربر برای انجام آن باید سخت افزار لازم را تهیه کند، سرور را تنظیم کرده و اتصال شبکه با پهنای باند بالا را فراهم کند.
  • کولوکیشن: اگر نیاز به اتصال شبکه‌ای عالی دارید و می‌خواهید تجهیزات خود را استفاده کنید، می‌توانید از کولوکیشن استفاده کنید. این سرویس به شما کمک می‌کند تا برق، امنیت فیزیکی و اتصال به شبکه را اجاره کنید. شما صاحب سرور هستید و از طریق SSH به آن دسترسی خواهید داشت. گرچه مجددا برای مدیریت سرور باید از متخصصان IT کمک بگیرید.
  • اجاره کردن: این روش برای استفاده از سرور اختصاصی هزینه بسیاری کمی به همراه دارد. شما پیکر‌بندی را انتخاب می‌کنید، اما ارائه دهنده خدمات آن را پیاده‌سازی می‌کند و شما مالک تجهیزات نیستید. در این روش دیگر به متخصصان IT نیاز ندارید.

مزایای هاست اختصاصی

مزایای هاست اختصاصی

هاست اختصاصی مانند اشتراکی مزایایی دارد که به شرح زیر هستند.

عملکرد آن

زمان استفاده از سرور اختصاصی شما هیچ سخت افزاری را به اشتراک نمی‌گذارید، در نتیجه هیچ شریکی هم ندارید که روی سرعت سایت شما تاثیر بگذارد. این نوع سرور در مقایسه با سرور اشتراکی سرعت و عملکرد بالا‌تری دارد. همچنین کاربر می‌تواند منابع سرور خود را کاملا کنترل کند.

منابع سرور بیشتر

هر چند که این نوع هاست هزینه بالایی دارد، اما منابع سرور بیشتری در اختیار وب‌سایت‌ها قرار می‌دهد. بنابراین سایت‌هایی که تعداد بازدید روزانه زیادی دارند یا برایشان سرعت بسیار مهم است، زمان بررسی هاست اشتراکی یا سرور اختصاصی، تصمیم به انتخاب گزینه دوم می‌گیرند.

امنیت بالا

بر خلاف سرور اشتراکی، هر وب‌سایت IP مشخصی دارد در نتیجه نمی‌توان آن را به اشتراک گذاشت و امنیت سرور بالا‌تر می‌رود. از طرفی اطلاعات برای کاربر نیز محفوظ می‌ماند.

معایب هاست اختصاصی

تنها عیب هاست اختصاصی، قیمت بالای آن است. در نتیجه مشاغل کوچک و وبلاگ نویسان نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

علاوه بر این، همان‌طور که گفته شد برای راه اندازی این سرور باید از متخصصان IT استفاده شود تا مشکلی در سخت افزار، نرم افزار و امنیت به وجود نیاید.

در بین هاست اشتراکی یا سرور اختصاصی کدام را باید انتخاب کرد؟

اگر هنوز هم نمی‌توانید بین هاست اشتراکی و سرور اختصاصی یکی را انتخاب کنید، توضیحات زیر شاید مفید باشد.

برای انتخاب یک سرویس صحیح که مناسب نیاز شما است، بعضی از مسائل را باید مد نظر قرار دهید. اولین مورد، ترافیک سایتتان است. اگر وب‌سایتی دارید که تعداد بازدیدکننده‌های آن کم هستند، بهتر است از هاست اشتراکی استفاده کنید. همچنین بعد از این که کاربران بیشتری را جذب کردید، می‌توانید از سرور اختصاصی استفاده کنید.

راهنمای انتخاب هاست

راهنمای انتخاب هاست

حالا که تصمیم گرفتید چه نوع هاستی را انتخاب کنید، نکات زیر را نیز مد نظر بگیرید.

  • یکی از موارد مهم در انتخاب هاست، فضای ذخیره سازی آن است. سعی کنید هاستی را انتخاب کنید که مناسب فایل‌های شما باشد.
  • سرعت بالا: کاربران به وب‌سایت‌هایی رجوع می‌کنند که سرعت آن‌ها بالا باشد. در نتیجه از هاستی استفاده کنید که از سرعت مناسبی برخوردار است.
  • امنیت بالا: وب‌سایت شما باید از هاستی استفاده کند که امن باشد. زیرا اگر هاست امن نباشد، وب‌سایت شما هک می‌شود.
  • بودجه: بودجه خود را در نظر بگیرید؛ زیرا بعضی از هاست‌ها‌ گران و سایرین قیمت کمتری دارند.

تمام امکانات یک هاست مناسب را در هاست های اختصاصی پارس وی دی اس داشته باشید

سخن پایانی

انتخاب صحیح از بین هاست اشتراکی یا سرور اختصاصی بستگی به امکاناتی دارد که سایت شما به آن نیاز دارد. همچنین باید در نظر بگیرید هدفتان از فعالیت در محیط آنلاین چیست و چه بودجه‌ای را برای این کار در نظر گرفتید.

در مطلب بالا در مورد تفاوت هاست اشتراکی و سرور اختصاصی صحبت کردیم و امیدواریم با توضیح مزایا و معایب آن‌ها انتخاب شما را براساس انتظاراتی که از پروژه اینترنتی خود دارید، ساده‌تر کرده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا