برنامه های سرور

انواع مجازی سازی برای VPS و VDS

سرور اختصاصی مجازی (VDS) یا سرور مجازی (VPS) یک جایگزین قابل اعتماد و موثر برای میزبانی مشترک و سرور اختصاصی است. در این مطلب به انواع مجازی سازی برای VPS و VDS می‌پردازیم.

مزیتهای مختلفی از جمله عملکرد بهتر، محافظت قوی در برابر هک و پایداری عملیاتی را ارائه می دهد. سرورهای مجازی روی یک زیرساخت فیزیکی کار می‌کنند و از مجازی سازی برای فعال کردن استقرار چندین ماشین به طور همزمان استفاده می‌کنند.

انواع مجازی سازی برای VPS و VDS
انواع مجازی سازی برای VPS و VDS

مجازی سازی مستلزم تقسیم یک سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی ایزوله از طریق نرم افزار است. در اصل، این یک پلتفرم نرم افزاری است که جداسازی فرآیندهای محاسباتی را در یک رسانه واحد امکان پذیر می کند.

هر سرور مجازی به طور مستقل عمل می‌کند و می‌تواند سیستم عامل خود را اجرا کند. دارندگان حساب منحصراً با محیط مجازی خود تعامل دارند و آن را به عنوان یک سرور اختصاصی در نظر می گیرند.

در نتیجه، مجازی‌سازی مزایای بی‌شماری را برای کسب‌وکارها فراهم می‌کند و امکان عملکرد کارآمد چندین سرور مجازی را تنها با استفاده از یک سرور فیزیکی فراهم می‌کند.

انواع اصلی مجازی سازی

چندین روش مختلف در فرآیند مجازی سازی استفاده می‌شود. این روش‌ها فناوری‌ها را به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌کنند: مجازی‌سازی سخت‌افزاری (کامل)، مجازی‌سازی سیستم‌عامل (کانتینری) و مجازی‌سازی firmware.

در مجازی سازی سخت افزار، اشتراک دسترسی توسط Hypervisor انجام می‌شود که به عنوان مدیر ماشینهای مجازی عمل می‌کند. این امکان جداسازی کامل ماشین‌های مجازی را فراهم می‌کند و در نتیجه عملکرد سریع‌تر و افزایش حفاظت را به همراه دارد.

مجازی سازی
مجازی سازی

از طرف دیگر مجازی سازی سیستم عامل از یک هسته اصلاح شده استفاده می‌کند که بین چندین ماشین مجازی مشترک است. جداسازی در سطح فرآیندهای سیستم عامل رخ می دهد. با این حال، این نوع مجازی سازی تنها در صورتی کار می‌کند که سیستم عامل مهمان و میزبان دارای یک هسته باشند.

Paravirtualization همچنین از یک Hypervisor برای تشخیص منابع، مشابه مجازی سازی سخت افزار، استفاده می کند. تفاوت آنها در اصلاح هسته های سیستم عامل مهمان نهفته است. بازدهی مجازی سازی در مقایسه با مجازی سازی سخت افزاری بالاتر است.

در این مطلب، برخی از انواع معروف مجازی سازها که برای سرورهای مجازی استفاده می شود را بررسی می‌کنیم.

فناوری مجازی سازی محبوب برای VPS و VDS

کاربران این امکان را دارند که از میان راه حلهای مختلف نرم افزاری آماده‌ای انتخاب کنند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.

مهم این است که فناوری را انتخاب کنید که با نیازهای شما هماهنگ باشد. در اینجا برخی از شناخته شده ترین و پرکاربردترین انواع مجازی سازی آشنا می‌شویم.

مجازی ساز OpenVZ

یکی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین فناوری ها در سطح سیستم عامل مجازی سازی OpenVZ است که مبتنی بر سیستم عامل لینوکس است.

این یک انتخاب ایده آل برای مبتدیان در مدیریت سرور مجازی است که کارایی بالا و مقرون به صرفه ای را ارائه می دهد.

مدیریت و مدیریت منابع با OVZ ساده است؛ با این حال، یک اشکال قابل توجه محدودیت آن در توزیع های لینوکس به دلیل تغییر هسته سیستم عامل است.

یکی دیگر از معایب حافظه مجازی مشترک و حافظه پنهان دیسک در یک سرور فیزیکی است. علاوه بر این، کاربران قادر به تغییر نسخه اصلی نیستند.

مجازی ساز Virtuozzo

این فناوری در سطح سیستم عامل کار می کند و به عنوان Virtuozzo، محصول شرکت Parallels شناخته می شود.

Virtuozzo با هر دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس سازگار است؛ در حالی که نسخه لینوکس Virtuozzo تا حدی با استفاده از OpenVZ منبع باز توسعه یافته است، طیف وسیع تری از آپشن‌‍ها را ارائه می دهد.

Virtuozzo با تخصیص کارآمد منابع و امکان بازیابی و پشتیبان گیری سریع داده‌ها، عملکرد چشمگیر را به نمایش می‌گذارد. با این حال، شایان ذکر است که Virtuozzo از سیستم عامل FreeBSD پشتیبانی نمی کند که می توان آن را یک نقطه ضعف در نظر گرفت.

مجازی ساز معروف و محبوب VMware

VMware به عنوان یک رقیب برتر در بازار جهانی، به ویژه مورد علاقه کاربران در بخش شرکت ها قرار دارد؛ VMware مزایای بسیاری را ارائه می دهد.

مجازی ساز معروف و محبوب VMware
مجازی ساز معروف و محبوب VMware

عملکرد استثنایی و پایداری آن باعث می شود تا عملیات کاری بدون درز با حداقل تلفات انجام شود؛ کاربران می توانند بدون زحمت منابع را بر اساس نیاز خود تخصیص دهند.

قابل ذکر است، VMware ایزوله سازی کامل موجودیت‌های همسایه در یک سرور فیزیکی را تضمین می کند که یک مزیت قابل توجه است.

با این حال، ذکر این نکته ضروری است که ایراد اصلی VMware در هزینه بالای آن است. در نتیجه، برای پروژه های استارتاپی با بودجه محدود، ممکن است بهینه ترین انتخاب نباشد.

مجازی ساز XEN

XEN یک هایپروایزر منبع باز است که از پلتفرم های مختلفی مانند x64، x86، Itanium، Power PC، ARM و غیره پشتیبانی می کند.

چندین مزیت از جمله جداسازی کامل منابع، پشتیبانی از حالت para-virtualization برای عملکرد بهینه، امکان راه اندازی سیستم عامل مهمان در حالت مجازی سازی سخت افزار، مهاجرت یکپارچه ماشین های در حال اجرا بدون ایجاد اختلال در فرآیندهای کاری، و انعطاف پذیری برای تغییر تعداد پردازنده های موجود را ارائه می‌دهد.

به سیستم عامل مهمان تقریباً فوری، با پشتیبانی از حداکثر 32 پردازنده. XEN که در ابتدا به عنوان یک پروژه تحقیقاتی در دانشگاه کمبریج توسعه یافت، اکنون به عنوان فناوری پیشرو در زمینه خود پیشتاز است.

مجازی ساز KVM

KVM که توسط Red Hat توسعه داده شده است، راه حل اصلی مجازی سازی منبع باز برای سخت افزار x86 است.

این فناوری به طور خاص برای ارائه خدمات در سیستم عامل لینوکس طراحی شده است؛ KVM با سیستم عامل های اصلی مانند لینوکس و ویندوز سازگار است و پایداری و عملکرد بالا را ارائه می دهد.

این امر با جداسازی هر سیستم عامل و جلوگیری از تسلط بر تولید منبع به این امر دست می یابد. هر سیستم عامل فضای اختصاصی خود را روی هارد دیسک و رم دارد. ماشین های مجازی می توانند در صورت نیاز با یکدیگر تعامل داشته باشند و فایلها یا داده‌ها را به اشتراک بگذارند.

مجازی سازی kvm
مجازی سازی kvm

علاوه بر این، KVM شامل از VNC پشتیبانی می‌کند که امکان دسترسی از راه دور به دسکتاپ رایانه شخصی را فراهم می کند.

اشکال اصلی KVM فقدان قابلیت paravirtualization است که ویژگی است که XEN از آن پیشی می‌گیرد.

مجازی ساز Hyper-V

Hyper-V که در اصل مجازی سازی سرور ویندوز نامیده می شود، یک فناوری است که توسط شرکت مایکروسافت توسعه یافته است.

از سیستم‌های مجازی‌سازی سخت‌افزار مبتنی بر Hypervisor استفاده می‌کند که عملکرد استثنایی را هنگام کار با سرورهای ویندوز ارائه می‌دهد.

اگرچه ممکن است پشتیبانی محدودی از برنامه های قدیمی MS-DOS داشته باشد، این اشکال نسبتاً کوچکی است.

به طور کلی، Hyper-V راه حلی ایده‌آل برای سیستم عامل ویندوز می‌باشد.

هنگام انتقال به VDS/VPS کدام مجازی‌ساز باید انتخاب شود؟

وقتی که شما تصمیم می‌گیرید به یک سرور مجازی VDS یا VPS منتقل شوید، باید انتخابی کنید که بر اساس نیازها و اولویت‌های خودتان مناسبترین مجازی‌ساز را برای استفاده پیدا کنید.

در این مورد، می‌توانید بر اساس ویژگی‌هایی مانند عملکرد، امنیت، انعطاف‌پذیری و هزینه انتخاب کنید. مثلاً اگر شما به دنبال سرعت عملکرد بالا هستید، مجازی‌سازهایی مانند KVM و VMware را در نظر بگیرید.

کلیه سرویس‌های vps مجموعه پارس وی دی اس با مجازی سازی KVM فعالیت می‌کنند.

اما اگر امنیت اولویت شماست، OpenVZ یا LXC ممکن است بهترین انتخاب باشند. همچنین، بررسی قابلیت‌ها و محدودیت‌های هر مجازی‌ساز نیز می‌تواند در فرآیند انتخاب کمک کننده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا