وردپرس

نحوه آپدیت دستی وردپرس + بروزرسانی قالب و افزونه وردپرس

آپدیت دستی قالب وردپرس - بروزرسانی دستی افزونه وردپرس

اگر مجوزهای فایل بصورت محدود شده در سایت خود تنظیم کرده اید، ممکن است مجبور شوید هسته وردپرس، قالب و فایلهای افزونه وردپرس خود را به صورت دستی آپدیت کنید یا اینکه ممکن است دلیل دیگری برای این کار داشته باشید. در ادامه مطلب، نحوه آپدیت دستی وردپرس را توضیح خواهیم داد.

آپدیت دستی وردپرس
آپدیت دستی وردپرس

نحوه آپدیت دستی وردپرس

  1. اولین مرحله برای نحوه آپدیت دستی وردپرس این است که قبل از هر چیز، یک نسخه بکاپ کامل از سایت ایجاد کنید. در صورتی که مشکلی بوجود بیاید باید یک بکاپ سالم از سایت داشته باشید.
  2. جدیدترین آپدیت فایل ZIP وردپرس را از سایت وردپرس به آدرس wordpress.org دانلود کنید.
  3. فایل را در یک دایرکتوری در کامپیوتر خود یا در یک پوشه جداگانه در سایت از حالت فشرده خارج کنید.
  4. تمام افزونه‌های سایت وردپرس را غیرفعال کنید.
  5. به فهرست اصلی سایت بروید و دایرکتوری‌های «wp-includes» و «wp-admin» را حذف کنید. می‌توانید این کار را از طریق sFTP یا از طریق SSH انجام دهید.
  6. دایرکتوری‌های جدید wp-includes و wp-admin را از نسخه جدید وردپرس که از حالت فشرده خارج کرده‌اید در فهرست اصلی سایت آپلود کنید (یا کپی کنید) تا جایگزین دایرکتوری‌هایی شود که به تازگی حذف کرده‌اید.
  7. فهرست راهنمای wp-content یا هیچ یک از فایل‌های موجود در آن فهرست را حذف نکنید. فایلها را از پوشه wp-content در نسخه جدید وردپرس در فهرست wp-content موجود در سایت خودتان کپی کنید. فایلهای موجود با همین نام را جایگزین کنید. همه فایلهای دیگر در wp-content در جای خود حفظ می‌شوند.
  8. همه فایل‌ها را از دایرکتوری ریشه (‘/’) نسخه جدید وردپرس که از حالت فشرده خارج کرده‌اید در فهرست اصلی سایت (یا دایرکتوری اصلی نصب وردپرس) کپی کنید. شما همه فایلهای موجود را جایگزین می‌کنید و فایل‌های جدید در بین آنها کپی می‌شوند.
  9. wp-config-sample.php را بررسی کنید تا ببینید آیا تنظیمات جدیدی اضافه شده است که ممکن است بخواهید از آن استفاده کنید یا تغییر دهید؟
  10. اگر بعد از به‌روزرسانی خودکار ناموفق بود، به صورت دستی آپدیت کنید، فایل .maintenance را از فهرست اصلی وردپرس حذف کنید. با این کار پیام “failed update” از سایت شما حذف می‌شود.
  11. صفحه مدیریت اصلی وردپرس در /wp-admin/ را بررسی کنید، جایی که ممکن است از شما خواسته شود دوباره لاگین شوید. همچنین ممکن است مجبور شوید پایگاه داده را آپدیت کنید که در صورت نیاز از شما خواسته می‌شود. اگر نمی‌توانید لاگین کنید، کوکی‌هایتان را پاک کنید.
  12. پلاگین‌های خود را که قبلا غیرفعال کرده‌اید دوباره فعال کنید.
  13. کش مرورگر را پاک کنید تا مطمئن شوید که می‌توانید همه تغییرات را ببینید. اگر از کش جلویی مانند “varnish” استفاده می‌کنید، باید آن را پاک کنید تا مطمئن شوید که کاربران سایت شما می‌توانند جدیدترین تغییرات را در سایت مشاهده کنند.
  14. پروسه آپدیت اکنون کامل شده است و می‌توانید از جدیدترین نسخه وردپرس استفاده کنید.

آپدیت دستی افزونه وردپرس

برای آپدیت دستی افزونه وردپرس این مراحل را دنبال کنید:

آپدیت دستی افزونه وردپرس
آپدیت دستی افزونه وردپرس
  1. اگر قبلاً از سایت وردپرس خود پشتیبان‌گیری نکرده‌اید، ابتدا یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
  2. فایل فشرده افزونه‌ای را که باید آپدیت کنید را دانلود کنید. معمولاً اکثر افزونه‌ها را به همراه لینک دانلود جدیدترین فایل فشرده آنها را می‌توانید در مخزن افزونه پیدا کنید.
  3. افزونه را روی سیستم خود از حالت فشرده خارج کنید. یک دایرکتوری به نام “plugin-name” با تمام فایلهای زیر آن ایجاد می‌کند.
  4. از sFTP برای حذف دایرکتوری افزونه موجود از فهرست wp-content/plugins/ در سایت استفاده کنید.
  5. دایرکتوری حذف شده را با آپلود افزونه از حالت فشرده در دایرکتوری wp-content/plugins/ جایگزین کنید.
  6. وارد وردپرس شوید و سپس به منوی “Plugins” بروید و بررسی کنید که افزونه‌ای که آپدیت کرده‌اید جدیدترین نسخه باشد.

بروزرسانی یا آپدیت دستی قالب وردپرس

در این به به بروزرسانی دستی قالب وردپرس یا همان آپدیت دستی قالب وردپرس می‌پردازیم. توجه داشته باشید، اگر یک قالب سفارشی‌سازی شده را اجرا می‌کنید، اگر به سادگی قالب سایت را با یک قالب جدید جایگزین کنید، هرگونه سفارشی‌سازی را از دست خواهید داد.

آپدیت دستی قالب وردپرس
آپدیت دستی قالب وردپرس

در این مورد باید با یک کدنویس وردپرس کار کنید تا به جای جایگزینی قالب قدیمی، سفارشی سازی‌های خود را در قالب جدید وردپرس ادغام کنید.

اگر کدهای قالب خود را سفارشی نکرده‌اید و صرفاً آن را با استفاده از بخش مدیریت قالب وردپرس (بدون تغییر هیچ یک از فایلهای آن) سفارشی کرده‌اید، روش زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا یک نسخه پشتیبان از سایت وردپرس خود ایجاد کنید.
  2. یک فایل فشرده از قالبی که قصد آپدیت آن را دارید دانلود کنید.
  3. فایل‌های قالب را روی کامپیوتر از حالت فشرده خارج کنید.
  4. از sFTP برای حذف پوشه قالب موجود از پوشه wp-content/themes/ استفاده کنید.
  5. با آپلود قالب زیپ نشده در فهرست wp-content/themes/  پوشه حذف شده را جایگزین کنید. اکنون باید ساختاری شبیه به wp-content/themes/theme-name/ داشته باشید.
  6. وارد وردپرس شوید. به Appearance > Themes بروید و بررسی کنید که از جدیدترین نسخه قالب استفاده می‌کنید.

نتیجه گیری

فرآیند آپدیت و بروزرسانی دستی هسته وردپرس یا قالب و افزونه وردپرس یک کار فشرده‌ای است. اکیداً توصیه می‌کنیم در صورت امکان سعی کنید آپدیت را از طریق پیشخوان وردپرس انجام دهید. برای این کار ممکن است نیاز باشد مالکیت فایل و مجوزهای محدودتری را در نصب وردپرس تنظیم کنید.

نکته منفی این است که وب سرور شما اجازه ای برای ویرایش فایل‌های شما خواهد داشت، که ممکن است به هکرها اجازه دهد همین کار را انجام دهند. اما این مزیت از این جهت  هم وجود دارد که می‌توانید آپدیتهای امنیتی را از طریق پیشخوان وردپرس از طریق آپدیت انجام دهید.

منبع: wordfence.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا