آپتایم یک وبسایت معمولا یک امر مسلم و دائمی در نظر گرفته میشود و تنها زمانی که یک از کار افتادگی غیرمنتظره رخ میدهد مورد توجه قرار میگیرد.
یکی از رایجترین دلایل از کار افتادن وبسایت افزایش ناگهانی ترافیک است. از این رو آماده سازی وبسایت برای پیک ترافیکی یکی از عناصر مهم مدیریت وبسایت به شمار میرود.
وقتی افراد بیشتری از یک وبسایت بازدید میکنند، منابع سرور تحلیل میروند که این مساله میتواند منجر به کند شدن بارگذاری صفحات و از دسترس خارج شدن وبسایت شود.
غیرقابل دسترسی بودن سایت (حتی به مدت چند ساعت) به اعتبار یک برند لطمه میزند و حتی ممکن است تمایل بازدیدکنندگان را به مراجعه مجدد از بین ببرد.
خوشبختانه، با کمک چند راهکار ساده میتوانید وبسایت خود را برای افزایش ناگهانی ترافیک آماده کرده و از داون تایم غیرمنتظره اجتناب کنید.
از مقیاسپذیر بودن هاستینگ سایت مطمئن شوید
وقتی ترافیک سایت افزایش پیدا میکند و منابع رو به اتمام هستند، قطعا باید برنامه هاستینگ فعلی خود را تغییر دهید.
توانایی افزایش دادن راحت و سریع پهنای باند سرور، حافظه، سرعت پردازش و سایر عملکردهای مهم به این معنی است که هنگام افزایش ناگهانی ترافیک، وبسایت شما منابع لازم را در اختیار خواهد داشت.
بنابراین، انتخاب یک هاست مقیاسپذیر مهمترین گام برای آماده سازی وبسایت برای پیک ترافیکی است.
روی یک هاست سرور اختصاصی سرمایهگذاری کنید
وقتی صحبت از قابلیت اطمینان، امنیت و سرعت میشود، یک برنامه هاستینگ اختصاصی بهترین گزینهای است که در اختیار دارید. مزیت اصلی سرورهای اختصاصی در مقایسه با پلتفرمهای هاستینگ ابر و اشتراکی این است که امکان دسترسی مداوم را به تمامی منابع فراهم میکنند.
به عبارت دیگر، هیچ کاربر دیگری از این منابع استفاده نمیکند که باعث میشود وبسایت شما عملکرد کارآمد خود را در طول افزایش ناگهانی ترافیک حفظ کند.
از مزایای دیگر سرورهای اختصاصی میتوان به قابلیت اطمینان و کمترین میزان داون تایم اشاره کرد.
بهروزرسانی نرمافزار را نادیده نگیرید
بهروزرسانیها کلید آماده سازی وبسایت برای پیک ترافیکی هستند. بهطور خاص، بهروزرسانی وردپرس، تمها و برنامهها را پشت گوش نیندازید. حتی اگر نوتیفیکیشن دریافت نکردهاید، بهتر است حداقل یک بار در هفته بهروزرسانیهای موجود را به صورت دستی بررسی و نصب کنید.
در صورت امکان، قبل از پیک ترافیک ظرفیت بیشتر درخواست کنید
اگر میدانید ترافیک سایت قرار است طی چند روز یا چند هفته آینده افزایش پیدا کند، این مساله را با ارائهدهنده هاست در میان بگذارید. بررسی کنید که آیا امکان افزایش ظرفیت قبل از پیک وجود دارد یا نه و چه ابزارهایی برای مقابله با افزایش ناگهانی ترافیک در دسترس است.
بعضی از ارائهدهندگان هاست گزینه پرداخت به اندازه مصرف در اختیار مشتریان خود قرار میدهند که به آنها این امکان را میدهد که ظرفیت سرورهای خود را قبل از وقوع پیک ترافیکی افزایش دهند.
با این حال، افزایش ظرفیت سرور و پهنای باند همیشه امکانپذیر نیست. بنابراین، بهتر است در مورد منابع مورد نیاز برای این کار با ارائهدهنده هاست به توافق برسید.
فایلها، عکسها و صفحات کش را فشردهسازی و بهینهسازی کنید
در صورت امکان، صفحات وب را به صورت فایلهای فشرده ارائه کنید و مسئولیت خارج کردن آنها از حالت فشرده را بر عهده مرورگر بازدیدکننده بگذارید.
با فعالسازی یا پیکربندی فشردهسازی در سایت، فایلها در فرمتهای کوچکتر ذخیره میشوند که بهسرعت توسط مرورگر کاربر دانلود میشوند.
فشردهسازی محتوای استاتیک، مثل عکسها نیز تاثیر چشمگیری روی سرعت صفحه دارد و به عملکرد سایت هنگام پیک ترافیکی کمک میکند.
استفاده از افزونههای کشینگ از جمله WP Super Cache یا W3 Total Cache در وردپرس برای کش کردن صفحات و پستهای پویا بهعنوان فایلهای استاتیک نیز یک راهکار دیگر بسیار مفید آماده سازی وبسایت برای پیک ترافیکی است.
از یک CDN استفاده کنید
CDN (شبکه توزیع محتوا) شما را قادر میکند بعضی از عناصر معمولا استاتیک سایت را در مکانهای مختلف در سراسر دنیا قرار دهید.
به این ترتیب، بازدیدکنندگان این عناصر را بهصورت خودکار از نزدیکترین سرور بارگیری میکنند که باعث میشود زمان بارگیری تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
حتی اگر یک سرور و ارائهدهنده شبکه قوی دارید، کاربرد CDN سرعت صفحات وبسایت شما را افزایش میدهد و تجربه کاربری بازدیدکنندگان را بهبود میبخشد.
علاوه بر این، گوگل عاشق محتوایی است که سریعا بارگیری شود!
خود را به یک سیستم محدود نکنید
اگر سرور شما در نتیجه افزایش ترافیک از کار بیفتد، تمام اقدامات آماده سازی وبسایت برای پیک ترافیکی بیفایده خواهند بود.
بنابراین، اطمینان حاصل کنید که همه چیز با استفاده از ابزاری مثل load balancer به صورت مساوی توزیع شده است. با تقسیم شدن تقاضای منابع بین چند منطقه و سرور، یک سیستم منفرد در طول پیک ترافیکی تحت فشار قرار نمیگیرد.
وقتی همزمان از چند سرور استفاده کنید، ترافیک بر اساس قانونی که تعریف میکنید بین آنها تقسیم میشود. به عبارت دیگر، ترافیک بهصورت مساوی یا مناسب بین چند سرور توزیع میشود که نتیجه آن افزایش سرعت صفحه و بهبود تجربه کاربری است.
از تکنیک فشردهسازی زیپ در سایت خود استفاده کنید
اگر سایت شما افزایش ترافیک را تجربه میکند، وظیفه اصلی شما مدیریت استفاده از پهناباند است. برای این منظور میتوانید کد سایت خود را فشرده کنید تا سپس تمام فایلها در سمت کاربر از حالت فشرده خارج شوند. انجام چنین کارهایی از فشار روی سرور سایت خواهد کاست و بنابراین سرعت لود سایتتان را بالا میبرد.
از مشکلات بالقوه غافل نشوید
اگر هنگام بررسی وبسایت با مشکلی در افت عملکرد آن مانند یک عکس بیش از حد بزرگ، صفحهای با مشکل بارگیری یا تبلیغاتی که عملکرد سایت را ضعیف میکند روبرو شدید، آن را نادیده نگیرید.
بعضی از مشکلات در شرایط خاصی که ممکن است از آنها بیخبر باشید تشدید میشوند. یک اسکریپت یا فایل مشکلدار ممکن است مساله مهمی برای مرورگر یا سیستم عامل شما به نظر نرسد. با این حال، در پیکربندیهای مختلف میتواند مشکلات ناخواسته برای کاربران ایجاد کند.
وقتی عملکرد یکی از عناصر سایت کمی دچار مشکل میشود، باید دلیل این مساله و پیامدهای منفی بالقوه آن را بهدقت مورد بررسی قرار دهید.
بهطور کلی، هر مشکلی حتی بهصورت بالقوه، صرفنظر از این که چقدر جزئی است باید بلافاصله مورد رسیدگی قرار بگیرد. وقتی ترافیک سایت افزایش پیدا میکند، حتی یک ایراد کوچک نیز میتواند مشکلات بزرگی ایجاد کند.
نظارت و تحلیل مداوم را فراموش نکنید
بهترین روش آماده سازی وبسایت برای پیک ترافیکی داشتن سیستمی است که شما را از وقوع آن مطلع کند. به این منظور، میتوانید از یک راهحل نظارتی فوری استفاده کنید و مدام سایت را از لحاظ وجود مشکل مورد بررسی قرار دهید.
تعطیلات معمولا با فروش و ترافیک بیشتر همراه است. اگر بدانید در چه روزهایی بازدیدکنندگان بیشتری به وبسایتتان مراجعه میکنند، بهراحتی میتوانید اقدامات لازم را انجام دهید تا جلوی مشکلاتی مانند بارگیری نشدن سایت برای کاربران یا از دسترس خارج شدن آن را بگیرید.
سخن پایانی
آمار نشان میدهد بیشتر کاربران تنها هشت ثانیه برای باز شدن یک سایت صبر میکنند و عملکرد آن را بازتابی از کسبوکار در نظر میگیرند.
از این رو، افت سرعت و از دسترس خارج شدن سایت در اثر افزایش ترافیک بدترین کابوس هر مدیر وبسایت محسوب میشود. آماده سازی وبسایت برای پیک ترافیکی با چند راهکار ساده کلید حفظ اعتبار سایت و اعتماد بازدیدکنندگان است.
پارس وی دی اس با ارائه سرورهای مجازی و اختصاصی قدرتمند و هاست بهینهشده به شما کمک میکند وبسایت خود را بهصورت کارآمد مدیریت کنید.
تحویل آنی سرور، امنیت بالا و پشتیبانی ۲۴ ساعته در تمام روزهای هفته تنها چند مورد از خدمات متعددی هستند که پارس وی دی اس برای مشتریان خود فراهم کرده است.
مطالب مرتبط
راهنمای انتخاب هاست اشتراکی یا هاست اختصاصی
توصیه هایی برای بهینه سازی سرور مجازی اختصاصی برای وردپرس
نحوه نیم بها کردن ترافیک سایت