فناوری های مختلفی برای استقرار پروژه های تحت وب و نرمافزارها بر روی بستر وب وجود دارد. بعض از راهکارها ارزان قیمت و تنظیمات آسانی دارند ولی برخی از راهکارها از نظر قیمت گرانتر، ولی از نظر امکانات قویتر هستند. در این مقاله از وبلاگ پارس وی دی اس به بررسی و مقایسه انواع روش های میزبانی سایتها از جمله سرور اختصاصی، سرور مجازی، سرور نیمه اختصاصی (vds) و هاست اشتراکی و هاست ابری میپردازیم. در ادامه با پارس وی دی اس همراه باشید.
در این مقاله سعی میکنیم نگاه نزدیکتر و دقیقتری به این مساله داشته باشیم و به مقایسه و تفاوتهای سرور نیمه اختصاصی (vds)، هاست اشتراکی (shared host) با هاست ابری (cloud host)، و سرور اختصاصی (Dedicated server) بپردازیم و ببینیم بهترین آنها کدام یک هستند؟
هاستینگ چیست؟
هاستینگ یک پلتفرمی است که ترکیبی از نرمافزارها و سختافزارهای مخصوص (سرور) میباشد که امکان انتشار اپلیکیشن و صفحات وب را برای برنامه نویسان، مدیران سایتها و مدیران بر روی بستر اینترنت را فراهم میکنند.
هاست اشتراکی چیست؟
هاست اشتراکی یک راه حل مقرون به صرفه و ارزان برای کاربرانی است که میخواهند به آسانی سایت خود را در بستر اینترنت راه اندازی کنند. در هاست اشتراکی، هر چیزی که برای داشتن یک سایت نیاز دارید از جمله دیتابیس، دامین، دسترسی به FTP برای آپلود فایلها در سایت، در اختیار شما قرار داده میشود.
ولی دو مشکل مهم وجود دارند:
1- کنترلی بر روی نرمافزارها و سرویسهایی که روی سرور نصب شدهاند ندارید.
2- در هاست اشتراکی، به دلیل اشتراکی بودن منابع و موارد فنی، نباید انتظار عملکرد خیلی قوی در این سرویس داشته باشید.
هاست اشتراکی چگونه کار میکند؟
هاست اشتراکی یک هاست خیلی قوی نیست. با خرید هاست اشتراکی، در واقع شما مقدار مشخصی فضای میزبانی، و یک سری از نرم افزارهایی که بر روی سرور نصب شدهاند تحویل میگیرید تا بتوانید یک فضایی جهت استقرار اینترنت خود در اینترنت داشته باشید. و در واقع سایت شما بر روی هاردی میزبانی میشود که تعداد زیادی سایتهای دیگر نیز در آنجا میزبانی میشوند. آیا اینکار، مشکل بوجود میآورد؟
1- حتی در بهترین هاستینگها، قدرت منابع سخت افزازی مثل رم و سی پی یو محدود میشوند، این محدودیت احتمال بروز مشکل در سایت و سرویسدهی به کاربران را در زمان افزایش ترافیک سایت افزایش میدهد.
2-علاوه بر این، وقتی یک هاست اشتراکی اجاره میکنید، هیچ گونه کنترلی بر روی بقیه سرور ندارید و فقط مدیر هاستینگ به آن دسترسی دارد و این مورد از نظر حریم خصوصی، خیلی جالب نیست.
هاست اشتراکی چه کاربردی دارد؟
با داشتن هاست اشتراکی، میتوانید انواع مختلف سایت را روی آن میزبانی کنید.
در اکثر مواقع برای میزبانی صفحات استاتیک (صفحات نمونه کار، لندینگ پیج ها و غیره) استفاده میشود. و برخی سایتها هم برای هاست وردپرس که یک سیستم مدیریت محتوای قوی و معروف است از آن استفاده می کنند.
هاست اشتراکی، برای برخی اپلیکیشن ها و پروژه های اینترنتی کارایی ندارد، چون نیاز به برخی ابزارها و سرویسهایی دارند که امکان نصب و اجرای آنها روی هاست اشتراکی به دلیل اشتراکی بودن منابع سخت افزاری وجود ندارد.
چطور بهترین هاست اشتراکی را انتخاب کنیم؟
سرویس های هاست اشتراکی هاستینگها اکثراً شبیه به هم هستند ولی یک سری معیارهای مهم هستند که حتما بایستی در نظر گرفته شوند:
هاست وردپرس پارس وی دی اس:
با هاست اختصاصی وردپرس پارس وی دی اس، سایت خود را بر روی هاست بهینه شده و منابع سخت افزار اختصاصی میزبانی کنید. هاست اختصاصی وردپرس ترکیبی از هاست وردپرس و سرور مجازی میباشد که یک فضای ایده آل برای میزبانی سایت شما فراهم ساخته است.
ویژگیهای برتر هاست وردپرس پارس وی دی اس:
- آخرین فناوری هارد پرسرعت NVMe
- استفاده از پرسرعت ترین وب سرویس (لایت اسپید)
- میزبانی روی دیتاسنتر برج میلاد
- آخرین نسخه افزونه کشینگ wp rocked بصورت رایگان
- 7 روز گارانتی بازگشت وجه
- گواهینامه SSL رایگان
- فایروال و آنتی شلر
- ترافیک نامحدود
- 50% تخفیف تمدید سالیانه
هاست vps چیست؟
کلمه vps مخفف عبارت سرور مجازی خصوصی است. شاید با خودتان بگویید که دوباره در مورد سرور مجازی میخواهیم صحبت کنیم، (چیزی که قبلا در مورد آن توضیح دادهایم) ولی تفاوتهایی وجود دارد که در نحوه پیاده سازی vps نهفته است.
با داشتن سرور مجازی، میتوانید برنامه های کاربردی تحت وب، دیتایس هایی با هر حجمی، و هر نوع سیستم عاملی مانند ویندوز یا لینوکس را بصورت ریموت نصب کنید و با آنها کار کنید، بدون اینکه از بابت افت کیفیت و حریم خصوصی نگرانی داشته باشید.
سرور مجازی چطور کار میکند؟
ممکن است در هنگام تحقیق در مورد vps به کلمه مجازی سازی رسیده باشید و برایتان این سوال پیش آمده باشد که مجازی سازی چیست؟ همانطور که در بحث هاست اشتراکی عرض کردیم که هاست اشتراکی یک سیستم نرم افزاری است که بخشی از یک سرور مجازی میباشد، سرور مجازی هم بخشی از یک سرور اختصاصی میباشد. سرور مجازی یک محیط مجزا و خصوصی را برای کاربران فراهم میکند که شبیه به یک رایانه واقعی است. در و اقع هنگام کار با سرور مجازی احساس میکنید که دقیقا محیطی شبیه به یک سیستم واقعی کار میکنید.
OpenVZ یک نرم افزار مجازی ساز است که بر روی سیستم عامل لینوکس کار میکند و کاربران میتوانند اجزای سخت افزاری به سرور مجازی، حذف یا اضافه کنند و اجزای سخت افزاری را بین سرورهای مجازی تقسیم کنند، مثلاً اختصاص بخش مشخصی از رم یا سی پی و هارد به یک سرور مجازی.
هاست سرور مجازی چه کاربردی دارد؟
تقریبا برای هر نوع کاربردی استفاده میشود. از شرکتهای کوچک یا فروشگاههای آنلاین یا سایتهای با ترافیک بالا از سرور مجازی استفاده میکنند. تقریباً هر کاری که میتوانید با ویندوز روی سیستم خودتان انجام دهید روی سرور مجازی ویندوز هم میتوانید انجام دهید.
روش استفاده از هاست سرور مجازی بدین صورت است که پس از خرید سرور مجازی، و نصب سیستم عامل و سپس نصب کنترل پنل (دیارکت ادمین یا سی پنل) میتوانید سایت خود را روی آن میزبانی کنید.
چگونه بهترین هاست سرور مجازی را انتخاب کنیم؟
در ابتدا، باید مجازی ساز خود را انتخاب کنید. اگر یک چیز ارزان و ایمن و دارای آپشن های کمتری میخواهید میتوانید یک سرور مجازی دارای کنترل پنل OpenVZ-hypervisor را اجاره کنید.
بعضی از هاستینگها در پلنهای سرور مجازی خود، ممکن است گزینههایی مثل دامین رایگان یا پشتیبانی از کنترل پنل های مختلف داشته باشند. در برخی هاستینگها هم نرم افزارهای از پیش نصب شده مخصوص انواع سرورها ارائه میکنند مثل سرور گیم، سرورهایی که برای کاربردی خاص طراحی شده اند که نیازی به نصب دستی آنها نخواهید داشت.
سرور مجازی هلند پارس وی دی اس:
با خرید سرور مجازی هلند با پایین ترین پینگ به شبکه ی بین المللی متصل شوید. وی پی اس هلند با سیستم عامل لینوکس و ویندوزی قابل ارائه است، همچنین تحویل VPS به صورت آنی به همراه پنل مدیریتی هستند که میتوانید سرور را به بهترین نحو مدیریت کنید.
ویژگیهای برتر سرور مجازی هلند پارس وی دی اس:
- تحویل سرویس ۷ ثانیه پس از ثبت سفارش انجام می شود .
- امکان نصب سیستم عامل windows server , linux
- مناسب برای راه اندازی کنترل پنل های متفاوت امکان سفارش ( directadmin – cpanel – plesk )
- پورت پر سرعت ۱ گیگابیت بر روی سرور
- پینگ پایین برای شبکه ایران
- دارای 50% تخفیف ویژه
- یک عدد آیپی ثابت و اختصاصی هلند
- منابع سخت افزار کاملا اختصاصی ( بدون افت کیفیت )
- میزان ترافیک بالا
- همراه با پنل مدیریتی حرفه ای سرور مجازی
هاست VDS (سرور نیمهاختصاصی) چیست؟
سرور نیمهاختصاصی برای چه کاری ساخته شده است؟ آیا سرور نیمهاختصاصی یک نوع سرور مجازی است؟ از نظر ما بله؛ چون هر دو از یک فناوری استفاده میکنند. اما از نظر برخی وبمسترها، تصمیم گرفتند که سرورهایی که از فناوری OpenVZ و نرم افزارهای مشابه استفاده میکنند را سرور نیمهاختصاصی بنامند و سرورهایی که از KVM, XEN, VMWare و نرم افزارهای مشابه استفاده میکنند را سرور مجازی بنامند.
سرور نیمهاختصاصی پارس وی دی اس:
اگر استفاده شما از سرور همراه است با مصرف زیاد پردازنده ، در این صورت شما به سرور نیمه اختصاصی نیاز دارید . تفاوتی که vps با سرور نیمه اختصاصی(vds) دارد تخصیص منابع است. پردازنده سرور نیمه اختصاصی به صورت اختصاصی فقط مختص سرویس شما است
ویژگیهای سرور نیمهاختصاصی پارس وی دی اس:
- همراه با فایروال سخت افزاری و شبکه ای
- امکان نصب و تغییر به سیستم عامل های debian , centos , Ubuntu , windows server
- سه برابر سرعت بیشتر به دلیل SSD بودن هارد سرور
- مناسب برای راه اندازی کنترل پنل های متفاوت امکان سفارش ( directadmin – cpanel – plesk )
- پورت پر سرعت یک گیگابیت بر روی سرور مجازی
- پینگ بسیار پایین برای شبکه ایران
- ترافیک نامحدود سرور مجازی
- میزبانی در دیتاسنتر قدرتمند آسیاتک( برج میلاد ) و پارس آنلاین
- امکان بازگشت وجه تا ۷۲ ساعت پس از خرید
- تحویل سرویس ۱ تا ۶ ساعت پس از احراز هویت پنل کاربری
سرور اختصاصی چیست؟
در مورد سرور اختصاصی، باید عرض کنیم که این نوع سرور یک کامپیوتر واقعی است که خبری از مجازی سازی و سخت افزار اشتراکی نیست. هنگام اجاره سرور اختصاصی، از هاستینگ بخواهید که کامپیوتر را با تمام اجزای داخلی بصورت کامل به شما تحویل دهند.
یک تعریف از سرور اختصاصی میتواند این باشد که یک کامپیوتر کاملا مستقل است. ضمنا باید برای امنیت و حفاظت از آن و خطاهای احتمالی دقت نظر کافی و لازم را داشته باشید و حتی الامکان از خاموشی سرور جلوگیری کنید، چرا که با خاموش شدن سرور، سایتهای میزبانی شده بر روی آن از دسترس خارج میشوند.
سرور اختصاصی چطور کار میکند؟
در اینجا باید عرض کنیم که دلیلی برای استفاده از فناوری هایی مانند مجازی سازی برای دستکاری سرور نیازی ندارید. و برای مدیریت آن به ابزارهای مدیریت کامپیوتر از راه دور (ریموت) نیاز دارید که از طریق آنها میتوانید در هر نقطه ای که باشید به سرور اختصاصی دسترسی داشته باشید.
در مورد سرورهای لینوکس میتوانید از کلاینت OpenSSH که بصورت پیش فرض در لینوکس وجود دارد استفاده کنید. این نرم افزار برای برنامه نویسان و مدیران سایتها برای اجرای دستورات درون ترمینال لینوکس از راه دور به منظور اجرای دستورات و پروتکلهای امنیتی و حفاظت از اتصالات بین شما و هاست مورد استفاده قرار میگیرد.
در مورد سرور ویندوز و macOS به یک نرم افزار برای پیاده سازی کانکشن بین دو کامپیوتر از دو شبکه مختلف نیاز دارید.
کاربردهای سرور اختصاصی چیست؟
این نوع میزبانی (سرور اختصاصی) بسیار قویتر از سرور مجازی است و طبیعتاً هر نوع سایت یا برنامه کاربردی که روی سرور مجازی مستقر میشود در سرور اختصاصی هم قابلیت استقرار دارد.
معمولاً برنامه نویسان و مدیران سایتها تنها وقتی از سرور اختصاصی استفاده میکنند که برای پروژه هایشان نیازمند منابع ویژه و اختصاصی باشند. اولین چیزی که به ذهن خطور میکند سرور گیم است. در حوزه بازیهای آنلاین، یخشی از موفقیت بازیکن به سرعت اتصال پرسرعت مرتبط است.
سرور اختصاصی، بهترین انتخاب برای افرادی است که بدون هیچ گونه محدودیتی به یک بستر پرقدرت و پرسرعت نیاز دارند.
چگونه بهترین سرور اختصاصی را انتخاب کنیم؟
انتخاب سرور اختصاصی، مثل انتخاب یک کامپیوتر واقعی است. باید به سخت افزار سرور توجه ویژه ای داشته باشید. اگر میدانید که نرم افزارهای تحت وب شما،برای اجرای راحت آنها به رم 16 گیگابایتی نیاز دارند، سروری را انتخاب کنید که پس از راه اندازی، کم نیاورد.
تنها به داشتن یک فضای میزبانی که قدرت لازم را داشته باشد اکتفا نکنید، بلکه پلنی را انتخاب کنید که دارای گواهینامه امنیتی SSL و دامین رایگان باشد. داشتن پشتیبانی قوی هاستینگ را هم مدنظر داشته باشید.
سرور اختصاصی ایران پارس وی دی اس:
با خرید سرور اختصاصی ایران پارس وی دی اس که از سرویس های دیتاسنتر برج میلاد میباشد کیفیت بالا را تجربه کنید. سرور اختصاصی ایران با فایروال قدرتمند سخت افزاری و شبکه ای و پردازنده های قدرتمند بهینه شده و سخت افزارهای G8 و G9 همچنین هارد پرسرعت SSD و NVMe ، امنیت ، سرعت و پردازش بالا را برای شما فراهم ساخته.
ویژگیهای برتر سرور اختصاصی ایرانِ پارس وی دی اس:
- سخت افزار پر سرعت : تجربه سرعت بالا با سخت افزار نسل G8 و G9 در کنار هارد SSD و NVMe
- دیتاسنتر قدرتمند آسیاتک برج میلاد : دیتاسنتر برج میلاد اسیاتک بزرگترین و باکیفیت ترین دیتاسنتر کشور
- پیکربندی خاص : پیکربندی تخصصی هارد سرور برای بالا بردن سرعت و امنیت دیتا
- امنیت بالا : محافظت از حملات brute force ، حملات بر روی SSH و RDP
- شبکه ی پایدار و پورت قوی : پورت ۱ گیگابیت اختصاصی برروی شبکه ای که با فایروال و پیکربندی حرفه ای روتر همیشه آنلاین میباشد
- نصب سیستم عامل : امکان راه اندازی سیستم عامل های لینوکسی و ویندوزی
- راه اندازی مجازی ساز : نصب مجازی ساز های VMWARE , KVM بر روی سرورها
- فایروال قدرتمند : استفاده از به روز ترین تکنولوژی فایروال خیال شما را از بابت حملات دیداس راحت میکند
- دسترسی :ilo دسترسی به شبکه ی سرور حتی در زمان مشکل با استفاده از KVM و ILO
- نصب و راه اندازی رایگان سرور : هیچ هزینه ای بابت راه اندازی سرور اختصاصی از شما دریافت نمیشود
هاست ابری چیست؟
آخرین نوع هاست که در این مطلب به آن میپردازیم هاست ابری است. هاست ابری را میتوانید یک سرور مجازی با مقیاس بسیار بزرگتر درنظر بگیرید. چون که هاست ابری از نظر کاربرد و از نظر فنی شبیه به سرور مجازی است.
در هاست ابری، محدودیتی در قدرت و امکانات ندارد. این ساختار، به قدری منعطف است که میتوانید برای میزبانی هر نوع سایت یا اپلیکیشنی از آن استفاده کنید. که یک گزینه مقرون به صرفه و آسان برای میزبانی به شمار میآید.
هاست ابری چطور کار میکند؟
هاست ابری شباهت زیادی به سرور مجازی دارد، چون بخشی از منابع مجازی است ولی در قالب هاست اشتراکی.
وقتی شما یک سرور مجازی اجاره میکنید، در واقع مقدار مشخصی از قدرت سخت افزاری سرور اختصاصی را در اختیار خواهید داشت. ولی در هاست ابری قضیه این نیست، و یک سرور اختصاصی وجود ندارد، بلکه سرورهای مختلفی از سراسر جهان به هم متصل هستند و منابع خود را با هم به اشتراک گذاشته اند که میتوانند هر برنامه تحت وب، سایت اینترنتی و دیتابیس را با هر مقیاسی میزبانی کنند.
یک نکته مهم که وجود دارد این است که ارائه دهنده هاست ابری میتومان سرویسهای خود را به هزاران کاربر ارائه کند و این در حالی است که به هیچ وجه محیطهای میزبانی آنها به یکدیگر متصل نیستد و بصورت جزیره ای از همدیگر هستند.
هاست ابری چه کاربردی دارد؟
هاست های ابری به دلیل مقایس پذیری بالا و بدون دردسری که دارند برای هر نوع میزبانی کاربرد دارند. هر برنامه نویس یا وبمستری میتواند هاست ابری خود را بر اساس نیازهای خود کانفیگ مورد نظر خود را اعمال کنند، هاست ابری در لحظه برای کاربران بهترین دسترسی را ایجاد میکند.
به همین دلیل است که هاست ابری یک راهکار بلامنازع برای ایجاد فضاهای کاربری مجازی، آرشیوهای بزرگ از داده ها، برنامه های پویا که دائما تعییر میکنند و سرورهای بزرگ بازی و غیره.
چطور بهترین هاست ابری را انتخاب کنیم؟
البته همه ارائه دهندگان هاست ابری عملکرد مطمئن و عالی ندارند. برخی از معروفترین ارائه دهندگان هاست ابری مثل گوگل، آمازون، آی بی ام و مایکروسافت وجود دارند که قابل اعتمادتر و کاربردی تر هستند.
هر کدام از این 4 شرکت، راهکارهای بسیار خوبی برای انواع پروژههای تحت وب ارائه میکنند.
تا اینجا باید تفاوت بین انواع هاست ها و اینکه هر کدام از آنها برای چه نوع پروژهای کاربرد دارند اطلاعاتی کسب کرده باشید و بتوانید تشخیص دهید که برای کاربردهای مختلف کدام راهکار مناسب تر است.
شما چه نوع سایتی دارید و از چه نوع هاستی استفاده میکنید؟
منبع: hostman.com